Şarkıcı Nasıl Olunur? Maaşları ve Eğitim Tanımı

Şarkıcılar için Görev Tanımı

Şarkıcılar, müzik besteleri okur ve yorumlar, bir şarkı oluşturmak için seslerini ve stillerini uygularlar. Şarkıcılar, alto, bariton veya bas gibi bir veya daha fazla vokal aralığını folk, rock, country, gospel, jazz veya rap gibi belirli müzik tarzlarında kullanırlar. Şarkıcı olarak çalışanlar, müzik grupları, ticari jingle şarkıcıları, cruise gemisi şarkıcıları, gece kulübü şovmenleri ve hatta vokal öğretmenleri için yedek sanatçılar olarak iş bulabilirler.

Şarkıcıların çoğu, plak şirketleri, gece kulüpleri veya konser turu mekanları ile sözleşmeli olarak çalışan serbest çalışan veya serbest çalışan sanatçılar. Şarkıcılar, albümleri oluşturmak için kayıt stüdyolarında çalışıyorlar.

Çalışma alanı Müzik veya Vokal Performans
Kariyer yetenekleri Şarkı söyleyebilme; iletişim ve kişilerarası beceriler
Ortalama Ücret (2017)* Saatte 26.90 TL (tüm müzisyenler ve şarkıcılar için)
Kariyer Durumu (2016-2026)* %6 (tüm müzisyenler ve şarkıcılar için)

Kaynak: *Meslek İstatistikleri Bürosu (MİB)

Eğitim Şartları – Nasıl Olunur?

Birçok kolejde, üniversitede ve sahne sanatlarında ve görsel sanatlar kolejlerinde, vokal performansında uzmanlık derecesine sahip müzik lisans derecesi sunulmaktadır. Çekirdek dersler müzik teorisi, müzik kompozisyonu ve müzik tarihi içerebilir. Bazı şarkıcılar eğitimlerine devam etmeyi ve müzik alanında yüksek lisans derecesi aramayı seçebilirler. Resmi bir dereceye devam edilmezse, şarkıcı olmakla ilgilenenler profesyonel vokal koçlarından özel şarkı dersleri alabilirler.

Alıştırmalar mükemmel hale gelir ve birçok şarkıcı, yerel gece kulüplerinde açık mikrofon gecelerine veya vokal çeşitliliklerini ve tarzlarını geliştirmek için yetenek yarışmalarına katılır.

Şarkıcılar için Gerekli Beceriler

Şarkıcıların, şarkı söyleyen mesleklerde başarılı olmak için harika bir şarkı sesinden ve farklı bir tarzdan daha fazlasına ihtiyacı vardır. Kararlılık, sebat, öz disiplin, özgüven ve reddedilme ile yüzleşme yeteneği, şarkıcıların geliştirmesi gereken tüm özelliklerdir. İletişim ve kişilerarası beceriler de önemlidir; çünkü şarkıcılar yöneticiler, acenteler, etiket yöneticileri kayıt etme ve stüdyo personelini kayıt etme gibi birçok farklı insanla birlikte çalışırlar.

En Popüler:  Yazılım Mühendisliği Mimarı Maaşları, Ne İş Yapar? Görev Tanımı

Kariyer ve Maaş Bilgisi

Meslek İstatistikleri Bürosuna göre şarkıcılar için iş fırsatlarının, %7lik ülke ortalaması olan 2016-2026’dan %6ya yükselmesi bekleniyor. Çeşitli aralıklarda ve tarzlarda sahne alabilen şarkıcılar, iş bulmakta genellikle en başarılı olanlardır.

Şarkıcılar Los Angeles veya New York gibi büyük şehirlerde en iyi fırsatları bulabilir. Fakat İnternet şarkıcıların şarkılarını dağıtmaları için geniş bir olasılık seçeneği açmıştır. Ticari jingle yapan şarkıcılar, izleyicileri büyük mekanlara çeken popüler şarkıcılardan çok daha az kazandıklarından, şarkıcıların maaş aralığı oldukça değişkendir. Fakat MİBnin 2017’de belirttiğine göre şarkıcı ve müzisyenlerin ortalama maaşları saat başına 26.90 liraydı.

Benzer Meslekler

Müzik Yönetmeni ve Besteci

Müzik yazan ve düzenleyen besteciler, yalnızca deneyim ve gayrı resmi müzik eğitimine ihtiyaç duyabilirken, canlı ve kaydedilmiş oturumlar için müzik grupları veya orkestralara liderlik eden yönetmenlerin, performans ayarlarına bağlı olarak genellikle lisans veya yüksek lisans derecelerine ihtiyacı vardır. 2016-2026 döneminde bu profesyoneller için %6’lık ortalama istihdam artışı MİB tarafından öngörülmüştür. 2017 yılında Meslek İstatistikleri Bürosu (MİB) yılda 50.590 TL ya da saatte 24.30 TL ortalama kazanç bildirmiştir.

Dansçı ve Koreograf

Dansçılar genellikle yıllarca ders çalışır ve çalışırlar, parça seçmeleri yapar, dansları öğrenirler, dans ederler ve çeşitli danslar yaparlar. Koreograflar sıklıkla dansçı olarak başlar ve danslar yaratma, müzik seçimi, dansçı seçmeleri ve karmaşık dans hareketlerini öğretmenin yanı sıra ortaöğretim sonrası eğitime devam edebilirler. 2016-2026 yılları arasında dansçılar ve koreograflar için %4’lük bir istihdam artışı öngörülmüş ve 2017’de ortalama saat başı 17.10 liralık bir maaş bildirilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu