Klinik Eğitim Hemşiresi: Görev Tanımı, Görev ve Gereksinimleri

Klinik eğitim hemşiresi olmak, önemli bir eğitim geçmişine ihtiyaç duyar. Hemşirelikte bir Bilim Lisans Zorunlu ve bunu takiben, aday eğitim veren hemşirelerin ayrıca klinik eğitimci eğitiminde bir bakalorya derecesi almaları gerekir. Kayıtlı bir devlet hemşireliği lisansına da ihtiyaç vardır.

Genel Bilgiler

Klinik hemşire eğitimcileri hem hastalara hem de iş arkadaşlarına yardım eder. Bir sağlık kurumunda, bu eğitimciler rol model olarak görev yapar ve diğer personele eğitim verir. Hasta bakımını iyileştirmek için çaba gösterirler ve idari kararlar almaları beklenebilir. Bu işin gerektirdiği sorumlulukların artması nedeniyle, bu hemşireler, yüksek lisans düzeyinde bir hemşirelik derecesi programının bir parçası olabilecek klinik eğitimci eğitimini tamamlamak zorundadır.

Eğitim Şartları Hemşirelik alanında yüksek lisans derecesi
Diğer gereklilikler Hemşirelik lisansı; bakalorya sonrası klinik eğitimci eğitimi; Sertifikalı Hemşire Eğitimci sertifikası bazı işverenler tarafından istenebilir
Öngörülen İş Büyümesi* (2014-2024) Kayıtlı tüm hemşireler için %16
Ortalama Maaş* (2015) Kayıtlı tüm hemşireler için yıllık 67.490 Türk lirası

Kaynak: *Meslek İstatistikleri Bürosu

İş Tanımı

Klinik hemşire eğitimcileri hastane ortamında çeşitli işlevlere hizmet eder. Hastaların güvenliği ve iyiliği için tıbbi uygulamaları geliştiren hem klinik olmayan hem de klinik programları değerlendirir, önerir, oluşturur ve birleştirir. Hemşirelik eğitimcileri ayrıca diğer sağlık personeli için eğitim gereksinimlerini karşılayacak bir müfredat hazırlamaktan sorumludur. Eğitim ve uzmanlıklarından dolayı, klinik hemşireliği eğitimcileri, etrafındakiler için bilgi kaynağı olarak işlev görür ve istendiğinde güncellenerek eğitim programları için hedefleri değerlendirir ve belirler. Ayrıca tanı ve tedavide çok bilgilidirler.

Görevler

Klinik hemşire eğitimcisinin görevleri işten işe değişmektedir. Bununla birlikte doğrudan klinik uygulamalarla ilgili bazı genel görevler arasında hemşirelik bakımı yürütmek ve sonuçları değerlendirmek, hemşireleri öğretmek, ileri değerlendirme yapmak ve yeni prosedürleri test etmek için rehberlik sağlamak yer almaktadır. Klinik hemşire eğitimcileri ayrıca personel üyelerini yönetir ve koordine eder ve hasta bakımını iyileştirme yöntemlerini sürekli olarak araştırır. Rol modeli olarak hizmet veren bu profesyoneller klinik ve profesyonel liderlik sağlar, uygulamada etik kararlar verir ve kaynakların tahsis edilmesinden sorumlu olabilir.

En Popüler:  Video Yapımcıları Maaşları, İş Tanımı ve Görevleri

Gereksinimler

Genel olarak klinik hemşirelik eğitimcisi olmak için, birey çalışmayı planladığı durumda kayıtlı bir hemşirelik lisansına sahip olmalıdır. Ulusal Konsey Lisans Sınavı veya NCLEX-RN, lisans sınavıdır. Uygunluk şartları yaşadığınız yere göre değişir. Hemşirelikte bir Bilim Lisans da zorunludur. Kalkınan klinik hemşire eğitimcileri bu hedefleri bir RN haline getirmeyi başardıktan sonra, bir bakalorya sonrası klinik eğitim programına girebilirler.

Hemşirelik eğitiminde bir konsantrasyon ile hemşirelik alanında bir yüksek lisans derecesi sunulmaktadır. Bu genellikle hemşirelik öğrencisine öğretmesi gereken araştırma araçlarını ve teorisini sağlar. Kurslar genellikle hemşirenin eğitimci rolünü vurgulamaktadır. Hemşirelikte Bilim Ustası da online olarak mevcuttur.

Hemşire eğitimcileri için gönüllü sertifikalar da mevcuttur ve kendi alanlarında profesyonellik ve uzmanlık kazandırır. Sınava Sertifikalı Hemşire Eğitimcisi olmak için Ulusal Hemşirelik Liginden geçmek, öğrencilere ve diğer profesyonellere, mükemmellik için belirli bir standarda ulaştığını gösterir.

Kariyer Durumu ve Maaş Bilgisi

Meslek İstatistikleri Bürosu 2014-2024 yıllarında kayıtlı tüm hemşireler için %16 oranında bir iş artışı öngörmüştür. Meslek İstatistikleri Bürosu (MİB) ayrıca kayıtlı hemşireler için ortalama maaşının 2015 yılında 67.490 TL olduğunu bildirmiştir. Kayıtlı hemşirelerin çoğunluğu, aynı yılda 46.360 ile 101.630 TL arasında almıştır.

Bir hastane ortamında çeşitli işlevler gerçekleştiren bir klinik hemşiresi eğitimcisi, öğretim, yönetim, personel koordinasyonu ve program geliştirme de dahil olmak üzere çok yönlü bir mesleki yeteneklere sahip olmalıdır. Kaynak tahsisi ve liderlik sağlama aynı zamanda bir klinik hemşiresi eğitimcisinin önemli sorumluluklarıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu