Hidroelektrik Santral Teknisyeni Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?
Hidroelektrik Santral Teknisyeni Nedir?
Hidroelektrik santral teknisyeni, su gücü üretimi ve dağıtımı ile ilgili birçok görevi yerine getiren bir uzmandır. Teknisyenler, genellikle fabrikanın kendi alanlarındaki sorunları tespit etmek ve düzeltmekle ve ayrıca bu sorunlarla ilgili olarak üstleri ve astları ile iletişim kurmakla sorumludur.
Bazı hidroelektrik santral teknisyenleri, şirketin güvenlik düzenlemelerini geliştirmekten veya bunlara katkıda bulunmaktan sorumludur; Ayrıca bu düzenlemeleri uyguladıklarından emin olmak için altlarındaki teknisyenleri de tarayabilirler. Hidroelektrik santral teknisyenlerinden güvenlik tatbikatları yapmaları ve bu tatbikatları diğer benzer santrallerde değerlendirmeleri bile istenebilir. Bir hidroelektrik santral teknisyeni devasa, güçlü ve potansiyel olarak tehlikeli makinelerle çalışır; Ciddi yaralanma veya ölümden kaçınmak için belirlenmiş güvenlik kurallarına uymalıdır.
Hidroelektrik Santral Teknisyeni Ne Yapar?
Hidroelektrik santral teknisyenleri genellikle uzun bir önemli görevler listesi ile uğraşmalıdır. Tesisin performansını izler, küçük onarımlar yapar ve tesisin çeşitli jeneratörlerinin iş yükünü, herhangi bir parçasına zarar vermeden maksimum enerji üretimi sağlayacak şekilde yeniden dağıtırlar.
Bir hidroelektrik santral teknisyeni de sıklıkla pahalı ekipman kurmalı, incelemeli ve gerekirse değiştirmeli veya tamir etmelidir. Bir hidroelektrik tesisinde güvenlik önemli bir sorundur, bu nedenle teknisyenlerin onaylanmış güvenlik prosedürlerini bilmeleri ve bu kurallara sıkı bir şekilde uymaları gerekir. Yönetim veya denetleme yetkisine sahip olanlar, ayrıca altlarında çalışan herkesin yayınlanan en iyi uygulamalarla uyumlu olduğunu doğrulamalıdır.
Hidroelektrik santral teknisyeni Nasıl Olunur?
Hidroelektrik santral teknisyenlerinin farklı kişilikleri vardır. Gerçekçi bireyler olma eğilimindedirler. Bu da bağımsız, istikrarlı, ısrarcı, samimi, pratik ve tasarruflu oldukları anlamına gelir. Dokunsal, fiziksel, atletik veya mekanik görevleri severler. Bazıları da gelenekseldir yani; vicdanlı ve muhafazakarlar.
Bu meslek sana göre mi? Hidroelektrik santral teknisyeninin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz kariyer ve Meslek testimizi uygulayın.
Hidroelektrik Santral Teknisyeninin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?
Hidroelektrik santral teknisyenleri, başlıklarından da anlaşılacağı gibi, jeneratör türbinlerini kranklamak için su kullanarak elektrik üreten, hükümet tarafından işletilen hidroelektrik santrallerinde çalışıyor. Teknisyenler genellikle, uygun koruyucu donanım giyilmezse önemli işitme kaybına katkıda bulunabilecek yüksek gürültülü ortamlarda çalışacaklardır.
Hidroelektrik santral teknisyenleri, önemli ölçüde hava kirliliği olan alanlarda (iç ve dış) sıklıkla çalışır; çoğu mağara dalgıçları tarafından kullanılan sofistike yeniden solunum cihazlarına çok yakın olan kapalı bir solunum sistemi kullanır. Bu koruyucu ekipmanın takılmaması solunum hasarına, ağrıya ve üretkenlik kaybına neden olabilir. Teknisyenler, hareketli parçaları açıkta kalan makinelerin yanında, makineler kapalı ve fişi çekili olsa bile, güvenlik gözlükleri veya gözlükler takmalıdır. Rahat, yastıklı ayakkabılar, uzun süre ayakta dururken dizlerin ve sırtın rahat kalmasına yardımcı olur; giysiler kolları ve bacakları örtmeli. Fakat makineye yakalanma riskini azaltmak için sıkıca oturmalıdır.
Bir hidroelektrik santral teknisyeni, zamanının çoğunu kapalı alanda geçirebilir, çeşitli makineleri inceleyebilir ve üretimi gerçekleşirken belgeleyebilir. Bununla birlikte çoğu durumda, teknisyenlerin de dışarı çıkıp su alma mekanizmalarını fiziksel olarak incelemeleri beklenir. Bazen bu kıyı şeridinden yapılabilir. Fakat birçok teknisyenin bir dalış kıyafeti giymesi ve su altı incelemesi yapması gerekir. Bu durum daha doğru veriler sağlar. Fakat son derece tehlikelidir. Çünkü su giriş pompaları olağanüstü derecede güçlüdür ve bir insanı suyla birlikte emebilir. Bu pompaların yanına giden herhangi bir çalışan sürekli tetikte olmalıdır.
Güç ve elektrik çoğu modern ülkenin altyapısı için çok önemli olduğundan, bir hidroelektrik santral teknisyeninin genellikle haftada kırk saatten fazla çalışması gerekebilir. Birçoğu da dönüşümlü olarak “çağrıya” alınır; Gecenin ortasında ciddi sorunlar ortaya çıkarsa, sistemde daha pahalı hasarı önlemek ve elektrik kesintilerini önlemek için bunlar derhal ele alınmalıdır.
Giderek daha popüler hale gelen bir ilgili eğilim ise “destek telefonu”: aylık veya haftalık döngüye göre teknisyenler arasında verilen bir cep telefonu. Bir sorun oluşursa, tesis personeli çağrı üzerine çalışan teknisyeni bilgilendirmek için destek telefonunu arayacaktır; Arayanla sorunun etrafında bir düzeltme veya kısayol yoluyla konuşabilir. Fakat birçok durumda bu ayarlamaları kişisel olarak yapmak için – gecenin ortasında bile – tesise gitmesi gerekir. Destek telefonu, özellikle cumartesi ve pazar günleri daha küçük bir “iskelet” ekip kullanan daha küçük tesislerde hafta sonları da kullanılabilir.
Hidroelektrik Santral Teknisyenleri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.