Ofis Asistanı Maaşları, İş Tanımı ve Görevleri
Ofis Asistanları için Görev Tanımı
Ofis asistanları, tıbbi ofislerin etkili ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için rutin idari ve görevleri yerine getirir. Ofis asistanları genellikle doktor ofislerinde, kliniklerde ve ayakta tedavi tesislerinde kullanılmaktadır. Bir ofis asistanının idari görevleri arasında telefonlara cevap vermek, hastaları selamlamak, hasta tıbbi kayıtlarını güncellemek, sigorta formlarını doldurmak ve işlemek, randevuları planlamak, hastaneye kabul veya laboratuvar işlerini düzenlemek, faturalandırmak ve defter tutmak sayılabilir. Hafif görevler arasında hastanın yaşamsal belirtilerini almak, basit laboratuvar testleri yapmak, pansuman değiştirmek ve hastalara tedavi talimatlarını açıklamak sayılabilir.
Eğitim | Lise diploması; önlisans derecesi istihdam fırsatlarını artıracak |
İş Yetenekleri | Çoklu görev, bilgi yönetimi, yöntemsel ve odaklı |
Ortalama Maaş (2024)* | Sağlık görevlileri için 32.480 TL |
Kariyer Durumu (2016-2026)* | Sağlık görevlileri için %29 |
Kaynak: *Meslek İstatistikleri Bürosu (MİB)
Eğitim Şartları & Nasıl Olunur?
Bazı iş yerleri sadece lise diploması gerektirebilirken, bir yardımcının tıbbi yardımdaki derecesi ofis yardımcılığındaki kariyer görüşünüzü artıracaktır. 2 yıllık bir önlisans derecesi, tıp destek bilimi, farmakoloji, tıbbi ofis prosedürleri, tıbbi kodlama, sağlık sigortası ve tıbbi ofis yazılım uygulamalarındaki kursları içerebilir. Bürodaki çalışmadaki deneyim, bir büro asistanı olarak bir kariyere başlamak için yardımcı olacaktır.
Gerekli Yetenekler ve Şartlar
Ofis asistanları, sigorta ve fatura bilgileri, randevu zamanları ve tıbbi kayıtlar dahil olmak üzere büyük miktarda hasta bilgisini yönetmelidir. Başarılı olmak için, ofis asistanlarının metodik, odaklanmış ve etkili bir şekilde çoklu görev yapabilmesi çok önemlidir.
İstihdam ve Ekonomik Durum
Ofis asistanları, Meslek İstatistikleri Bürosu tıbbi asistanlar kategorisine girmektedir; Bu alan için iş görünümünün mükemmel olması ve istihdamın 2016-2026 arasında %29 oranında artması bekleniyor. Kazanç, beceri seviyesine ve gerçekleştirilen görevlere göre değişecektir. Fakat 2017’de tıbbi asistanlar için ofis asistanları dahil ortalama kazanç 32.480 liraydı.
Benzer Meslekler
İlgili meslek seçenekleri şunlardır:
Tıbbi sekreter
Temel tıbbi bakım sağlamak yerine idari görevlere odaklanmak isteyenler bir kariyeri tıbbi sekreter olarak düşünmelidir. Tıbbi ofislerde ve kliniklerde çalışan sekreterler, zamanlama prosedürlerini ve hastane kayıtlarını, sigorta taleplerini tamamlayıp teslim etmeyi, hekim diktelerini yazıya dökmeyi ve raporlar oluşturmayı içeren görevleri yapar. Bir lise diploması kazanmak ve tıbbi terminoloji ve prosedürlerle ilgili bazı kursları tamamlamak, genellikle birinin bu çalışma alanında iş bulmasıdır. Fakat çoğu eğitim genellikle işte gerçekleşir. Tıbbi sekreterlere, 2017’den itibaren MİB rakamlarında görüldüğü gibi ortalama 34.610 TL maaş verildi.
Lisanslı hemşire
Daha az büro işleri ve daha fazla hasta bakımı sorumluluğu almak isteyenler için lisanslı bir pratik hemşire olmak uygun olabilir. Pratik hemşireler, kayıtlı hemşirelerin ve doktorların gözetimi altında hastalarla bakımı tartışır, hayati önem taşır, tıbbi geçmişlerini kaydeder, ilaçları uygular, sargıları sarır ve diğer temel tıbbi prosedürleri uygular. Bu mesleğe girmek için teknik bir okulda ya da topluluk kolejinde uzmanlaşmış mesleki eğitim gereklidir ve tüm devletlerde lisanslı olmak için pratik hemşireler gerekir. Bu durum onaylanmış bir eğitim programının tamamlanmasını ve Ulusal Konsey Ruhsat Sınavını geçmeyi içerir. MİB’e göre 2016-2026 yılları arasında lisanslı uygulamalı ve mesleki hemşireler için iş fırsatlarında %12’lik bir artış öngörülüyor. 2017’de Meslek İstatistikleri Bürosu (MİB) ayrıca bu profesyonellerin ortalama maaşını 45.030 TL olarak belirledi.