Etkinlik Sorumlusu Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Bir etkinlik süpervizörünün ne yaptığını, bu işi nasıl alacağınızı ve bir etkinlik süpervizörü olarak başarılı olmak için ne gerektiğini öğrenme zamanı.

Etkinlik koordinatörleri, düğünlerden kurumsal konferanslara, konserlerden bağış toplama etkinliklerine kadar çeşitli etkinliklerin planlanmasından ve yürütülmesinden sorumludur. Etkinlik gününde her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için her türden satıcı ve hizmet sağlayıcıyla (örneğin yemek şirketleri, çiçekçiler, müzisyenler) yakın çalışırlar.

Etkinlik Sorumlusu Sorumlulukları ve Görevleri

İçindekiler

Etkinlik süpervizörlerinin genel olarak aşağıdakiler gibi sorumlulukları vardır:

  • Tüm personelin standart çalışma prosedürlerine, şirket politikalarına ve endüstri düzenlemelerine uymasını sağlamak
  • Bir etkinlik başlamadan önce tüm lojistik ayrıntıların halledilmesini sağlamak için etkinlik planlayıcılarıyla birlikte çalışmak
  • Sahneler ve oturma alanları da dahil olmak üzere etkinlik alanlarının kurulumunu ve dağılımını denetlemek
  • İkram veya eğlence gibi etkinlik ayrıntılarını koordine etmek için müşterilerle etkileşim kurmak
  • Bilgisayarlı bir veritabanı kullanarak bir etkinlik için personeli planlamak ve koordine etmek
  • Biletleri tarayarak veya kayıtlı konukların listesiyle kimliklerini kontrol ederek tüm katılımcıların bir etkinliğe kabul edildiğinden emin olmak
  • Koordinatörler, yer görevlileri, güvenlik personeli, bilet alanlar ve gerektiğinde diğer ekip üyeleri gibi etkinlik personelini denetlemek
  • Yemek şirketleri, çiçekçiler, müzisyenler, DJ’ler, eğlenceciler ve diğer satıcılar ile zamanında varmalarını ve işlerini etkin bir şekilde yapmak için ihtiyaç duydukları her şeye sahip olmalarını sağlamak için koordinasyon
  • Sorunsuz ve verimli bir şekilde çalıştığından emin olmak için olayın izlenmesi

Etkinlik Süpervizörü Maaşı Ne Kadar?

Etkinlik denetçilerinin maaşları, eğitim düzeylerine, yıllara dayanan deneyimlerine ve denetledikleri etkinliğin boyutuna ve türüne göre değişir. Ayrıca fazla mesai veya ikramiye şeklinde ek tazminat da alabilirler.

  • 2023 Yılı Ortalama Maaş: 5.000 TL (25.90 TL/saat)
  • 2023 Yılı Üst Düzey Maaşları: 11.000 TL (53.80 TL/saat)

Etkinlik denetçilerinin istihdamının önümüzdeki on yılda ortalamadan çok daha hızlı büyümesi bekleniyor.

İstihdam artışı, daha fazla katılımcı çekmesi beklenen festivaller ve fuarlar gibi özel etkinliklerin artan popülaritesinden kaynaklanacak. Ayrıca sosyal medyanın popülaritesi bu etkinliklerin görünürlüğünü artırmış ve etkinlik planlayıcılara daha fazla talep gelmesine neden olmuştur.

Dipnot: Etkinlik Süpervizörü İçin Yukarıda Verilen Maaşlar Kariyer sitelerinden ve Forumlardan Alınarak Hazırlanmıştır.

Etkinlik Sorumlusu İçin Şartlar ve Nitelikler Neler?

Etkinlik süpervizörlerinin genel olarak aşağıdaki niteliklere sahip olması gerekir:

Eğitim: Etkinlik denetçilerinin genellikle en az lise diplomasına veya belgesine sahip olmaları gerekir. Birçok işveren, konaklama, etkinlik yönetimi veya ilgili bir alanda lisans mezuniyetine sahip adayları tercih eder. Bu programlar öğrencilere, bütçelerin nasıl oluşturulacağı, personel ve satıcıların nasıl işe alınacağı ve etkinlik planlamasının idari yönlerinin nasıl ele alınacağı dahil olmak üzere etkinlikleri nasıl planlayacaklarını ve organize edeceklerini öğretir.

Antrenman tecrübesi: Çoğu etkinlik denetçisi, bir şirketle çalışmaya başladıklarında iş başında eğitim alacaklardır. Bu eğitim, etkinlik süpervizörünün şirketin kullandığı belirli prosedürleri ve süreçleri öğrenmesine yardımcı olacaktır. Etkinlik süpervizörü ek olarak şirketin politikaları ve prosedürleri hakkında bilgi edinecektir.

En Popüler:  Operasyon Direktör Yardımcısı Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Sertifikalar ve Lisanslar: Etkinlik süpervizörlerinin pozisyonlarını kazanmak için herhangi bir sertifikaya ihtiyaçları yoktur. Bununla birlikte, bazı eyaletler, etkinlik denetçilerinin bir etkinliği denetlemek için geçerli bir lisansa sahip olmasını şart koşar.

Etkinlik Süpervizörü Olmak İçin Gerekli Beceriler

Etkinlik süpervizörlerinin başarılı olmak için aşağıdaki becerilere ihtiyacı vardır:

İletişim: İletişim, etkinlik süpervizörleri için bir başka önemli beceridir. Büyük bir personel ekibinden sorumlu olabilirsiniz. Bu yüzden fikirlerinizi ve talimatlarınızı onlara iletebilmeniz önemlidir. Ayrıca satıcılar, tedarikçiler ve diğer dış taraflarla iletişim kurmaktan sorumlu olabilirsiniz. Bu yüzden bunu etkili bir şekilde yapabilmek önemlidir.

Liderlik: Bir etkinlik süpervizörü olarak, diğer etkinlik personelinden oluşan bir ekibi denetlemekten sorumlu olabilirsiniz. Liderlik becerileri, ekibinizi motive etmenize ve herkesin başarılı bir etkinlik oluşturmak için birlikte çalışmasını sağlamanıza yardımcı olabilir. Görevleri devretmek ve herkesin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için liderlik becerilerini de kullanabilirsiniz.

Organizasyon: Organizasyon, etkinlik süpervizörleri için bir başka önemli beceridir. Zaman çizelgesi, bütçe, personel ve diğer kaynaklar dahil olmak üzere bir etkinliğin çeşitli yönlerini planlamak ve koordine etmekten sorumlu olabilirsiniz. Görevlerinizi ve sorumluluklarınızı organize edebilmek, bunları verimli bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olabilir.

Problem çözme: Etkinlik süpervizörlerinin sahip olması için problem çözme becerileri gereklidir. Sorunları tanımlayabilmeleri ve onlara çözüm bulabilmeleri gerekir. Mesela bir olay programın gerisinde çalışıyorsa, olay süpervizörünün süreci hızlandırmanın yollarını bulması gerekebilir. Etkinliğin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlamak için yardımcı olacak veya görevleri devredecek ek personel veya gönüllüler bulmaları gerekebilir.

Müşteri servisi: Müşteri hizmetleri becerileri, müşterilerle ilgilenirken daha etkili olmanıza yardımcı olabilir. Bir etkinlik koordinatörü olarak soruları yanıtlamaktan, ödemeleri almaktan ve sorunları çözmekten sorumlu olabilirsiniz. Müşteri hizmetleri becerileri, bu rollerde daha etkili olmanıza yardımcı olabilir.

Etkinlik Sorumlusu Çalışma Şartları Nasıl?

Etkinlik süpervizörleri, kongre salonları, arenalar, oteller ve açık hava mekanları dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda çalışır. Akşamları ve hafta sonları da dahil olmak üzere genellikle uzun saatler çalışırlar ve günde 24 saat nöbetçi olabilirler. Etkinlik denetçileri, son dakika değişikliklerini ve acil durumları idare edebilmelidir. Ayrıca olayları denetlemek için farklı yerlere seyahat etmeleri gerekebilir. İş stresli olabilir ve olay süpervizörleri aynı anda birden fazla görevi yerine getirebilmeli ve hızlı kararlar verebilmelidir.

Etkinlik Süpervizörü İçin Mesleki Gelişme

Etkinlik süpervizörlerinin nasıl çalıştığını etkileyen üç metod. Etkinlik süpervizörlerinin, becerilerini ilgili tutmak ve işyerinde rekabet avantajı sağlamak için bu gelişmelerden haberdar olmaları gerekecektir.

Canva İle İş Ortaklığı Programımız

Kurumsal Etkinliklerin Büyümesi

En Popüler:  Fon Yöneticisi Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Kurumsal etkinliklerin büyümesi, işletmeler arasında artan popülariteyi gören bir trend. Bunun nedeni, etkinliklerin müşterilerle ilişkiler kurmak, ürünleri tanıtmak ve şirket için olumlu bir imaj yaratmak için kullanılabilmesidir.

Kurumsal etkinliklere olan talep arttıkça, etkinlik denetçilerinin müşterinin ihtiyaçlarını karşılayan büyük ölçekli etkinlikleri yönetebilmeleri gerekecektir. Ayrıca hem etkili hem de uygun maliyetli etkinlikler planlayabilmeleri gerekecektir.

Çalışan Bağlılığına Odaklanma

Çalışan bağlılığı, son yıllarda giderek daha fazla şirket, kârlılıkları üzerindeki etkisini fark ettiğinden, giderek daha önemli bir konu haline geldi.

Eğlenceli ve ilgi çekici bir çalışma ortamı yaratabilen etkinlik süpervizörleri, çalışanları mutlu ve üretken tutabilecekleri için işverenler tarafından çok takdir edilecektir. Ayrıca etkinlik denetçileri, oyunlaştırma ve sosyal medya gibi çalışan bağlılığındaki en son trendlere aşina olmalıdır.

Etkinliklerde Teknoloji Kullanımı

Organizatörlerin katılımcılarla daha iyi bağlantı kurmasına ve onlara daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasına olanak tanıdığından, teknoloji etkinliklerde giderek daha önemli hale geliyor.

Teknoloji günlük hayatımızda daha da yaygınlaştıkça bu eğilimin devam etmesi muhtemeldir. Teknolojiyi etkinliklerinde kullanabilen etkinlik süpervizörleri, kendilerini rekabette farklılaştırabilecek ve katılımcılara daha unutulmaz bir deneyim sunabileceklerdir.

Etkinlik Süpervizörü Nasıl Olunur?

Bir etkinlik planlayıcısı olarak bir kariyer inanılmaz derecede ödüllendirici olabilir. Çeşitli sektörlerde çalışma, yeni insanlarla tanışma ve dünyanın farklı yerlerini görme fırsatı sunar. Fakat bu kariyere başlamadan önce tüm yönleriyle düşünmek önemlidir.

Düşünmeniz gereken en önemli şeylerden biri, nerede çalışmak istediğinizdir. Yerel kalmak mı yoksa dünyayı dolaşmak mı istiyorsunuz? Büyük bir şirkette mi yoksa küçük bir işletmede mi çalışmak istiyorsunuz? Düğünler veya kurumsal etkinlikler gibi belirli alanlarda uzmanlaşmak mı istiyorsunuz? Mevcut birçok seçenek var. Bu sebepten dolayı hepsini keşfetmek için biraz zaman ayırın.

Bir diğer önemli husus, becerilerinizdir. Nelerde üstünsün? Bir şeyleri organize etmede iyi misin? Projeleri etkin bir şekilde yönetebilir misiniz? Zor durumları sakince halledebilir misin? Bunların hepsi bir etkinlik planlayıcısı için gerekli becerilerdir. Bu yüzden kariyerinize başlamadan önce bunlara sahip olduğunuzdan emin olun.

Dipnot: Etkinlik Süpervizörü İçin CV Hazırlama Rehberini İncelemenizi Tavsiye Ederiz.

Kariyer ve İş İmkanları

Birkaç yıllık deneyime sahip etkinlik denetçileri, etkinlik yöneticisi olmak için ilerleyebilir. Bu rolde, bir olayın tüm yönlerini baştan sona planlamak ve yürütmekten sorumlu olabilirler. Ayrıca bir etkinlik koordinatörleri ekibini ve diğer personeli yönetmekten sorumlu olabilirler. Etkinlik yöneticileri, etkinlik planlama konusunda uzmanlaşmış bir şirkette çalışabilir veya kendi etkinliklerine ev sahipliği yapan bir şirket için şirket içinde çalışabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu