Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Nedir?
2. Dünya Savaşı’nın ardından ABD ile Sovyet Rusya arasında başlayan uzaya doğru yapılan yarış, uçak ve uzay mühendisliği gibi departmanlara olan ihtiyacı ortaya koyuyor.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün amacı, uçak endüstrisi ve uzay sektörü için askeri ve sivil kullanıma hizmet edebilecek uçak ve uzay aracı tasarlayacak, modelleyecek ve geliştirecek kişiler yetiştirmektir.
Havacılık ve havacılık endüstrisi ile ilgili disiplinli, sorumlu ve ilgili, Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümünü seçmeyi düşünen öğrenciler için aranan temel nitelikler arasındadır.
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıl?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Mühendislik fakültesine bağlıdır.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği dersleri nelerdir
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileri, uzay ve havacılık ve temel mühendislik üzerine birçok dersle 4 dönemlik bir eğitim hayatıyla karşı karşıya kalacaklar.
Tercih listesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü bulunan aday öğrenciler için;
- İleri Fizik
- İleri Kimya
- İleri matematik
- Malzeme Bilimi
- Havacılık ve Uzay Mühendisliğine Giriş
- Uçuş Mekaniği
- Malzeme Mekaniği
- Mühendislik Etiği
- Kablosuz İletişime Giriş
- Termodinamik
Kursların çoğundan özellikle 2 yıl sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları halinde “Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomalarını alan kişiler “Uçak ve Uzay Mühendisi” unvanını alırlar.
Havacılık ve Uzay Bilimleri Mühendisliği Mezunu Ne Yapar?
Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunları, çalıştıkları havacılık ve uzay sektöründeki şirketlerde askeri veya sivil kullanım için uzay ve uçak tasarlamak ve geliştirmek ana görevidir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri başlıca yerler, havacılık ile ilgili kurumlarda kamu ve özel sektördeki şirketlerde istihdam edilmektedir.
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 01:34:37’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.