Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024


Tarımsal Genetik Mühendisliği Nedir?

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü bir lisans programı olup, bölümün amacı tarımsal çalışmalara dahil olacak kişileri en son teknolojilere ve bilimsel ilkelere göre yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır. Mezunların sektöre katkı ve fayda sağlamaları beklenmektedir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünü disiplinli, sorumlu ve tarım sektörüne ilgi duyan öğrenciler aranan temel özellikler arasındadır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünde Eğitim Kaç Yıl?

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünde 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü öğrencileri, temel matematik ve kimya bilimi dersleri dışında ziraat mühendisliği ile ilgili birçok dersle karşılaşacaklar.

Tercih listesinde Ziraat Genetik Mühendisliği Bölümü olan aday öğrenciler için;

  • Botanik
  • Genel Kimya
  • Tarım Tarihi ve Deontoloji
  • Zooloji
  • Genel Mikrobiyoloji
  • Organik Kimya
  • Tarım ekonomisi
  • Bahçe bitkileri
  • Genel Bitki Fizyolojisi
  • Bitkisel Üretimde Biyoteknoloji

Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda “Ziraat Genetik Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü mezunları, kurumlarında bitki ıslahı, tohum ıslahı, tohum genetiği konularında araştırmalar yapacak, çalışmaları planlayacak ve çalışmaların sonuçlarını doğru analiz edeceklerdir.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?

Ziraat Genetik Mühendisliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri başlıca yerler kamu kurumları ile özel tarım ve tarım şirketleridir. Kendi özel işlerini kurma olanakları da vardır. Üniversiteler tercih ederlerse eğitmenlik hizmeti de sunabilirler.

En Popüler:  Uluslararası Girişimcilik Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024

Kamu Personeli Seçme Sınavından yani diğer ismiyle KPSS’den alınan puan, devlet kurumlarındaki iş olanaklarından yararlanmak için belirleyici olacaktır.

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 03:36:33’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.

Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puan Sıralama
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (Niğde) (Devlet) Tarımsal Genetik Mühendisliği (Örgün) (İng.) SAY 31 276,10123 322.142

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları

Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dipnot: Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu