Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024


Nanoteknoloji Mühendisliği Nedir?

Nanoteknoloji, maddenin atomik ve moleküler seviyelerde kontrolüdür. İlk ortaya çıktığı günden bu yana büyümeye ve gelişmeye devam eden nanoteknoloji, insanlar için de birçok iş imkanı yaratmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği, maddenin en küçük yapı taşlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünün amacı, maddenin en küçük yapı taşları üzerinde araştırma ve proje yapabilecek kişiler yetiştirmek ve bunları sektöre kazandırmaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünü seçmeyi düşünen aday öğrencilerin disiplinli, sorumlu, planlı, organize, ilgili ve mühendislik ve atom gibi kavram ve sektörlere özgü olması beklenmektedir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünde Eğitim Kaç Yıl?

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin 240 AKTS kontenjanını doldurmaları ve mezuniyet koşullarını sağlamaları gerekmektedir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri 4 yıllık eğitim hayatları boyunca mühendislik ve malzeme bilgisi ile ilgili birçok dersle karşılaşacak ve bu dersleri başarıyla tamamlamaları istenecektir.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü tercih listesinde bulunan aday öğrenciler için;

  • Bilgisayar Programlama
  • Matematik
  • Malzeme Bilimi
  • Nano Bilim ve Mühendislikte Kimya Teorileri
  • Lineer Cebir
  • Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri
  • Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri Laboratuvarı
  • Diferansiyel denklemler
  • Taşıma Mekanizmaları Laboratuvarı
  • Nanomalzemeler ve Üretim Yöntemleri

Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları halinde “Nanoteknoloji Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomalarını alanlara “Nanoteknoloji Mühendisi” unvanı verilir.

En Popüler:  Pilot Eğitimi Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunlarının üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme temini, kalite kontrol, yönetim ve araştırma gibi birçok sorumluluğu bulunmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?

Nanoteknoloji Mühendisliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri yerler, maddenin yapı taşlarıyla ilgilenen her alanda kendilerine yer bulabilirler. Otomotiv ve Elektronik sektörü ana örneklerden biridir.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 01:49:26’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.

Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puan Sıralama
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (Sivas) (Devlet) Nanoteknoloji Mühendisliği (Örgün) (İng.) SAY 21 Dolmadı

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dipnot: Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu