Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023
Mekatronik Sistem Mühendisliği Nedir?
Mekatronik Sistem mühendisliği, büyüyen ve değişen endüstriyel ihtiyaçlar, makineler, elektrik-elektronik, bilgisayarlar vb. Buna dayalı sistemlerin tasarımlarını ve çalışmalarını yapacak kişilerin okuması gereken bölümün adıdır.
Mekatronik Sistem Mühendisliği bölümünün amacı, değişen endüstriyel ihtiyaçları en iyi şekilde analiz edebilen, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler üretebilen, sistem tasarımları yapıp sektöre kazandıran kişiler yetiştirmektir.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümünün disiplinli, sorumlu, planlı, organize olması ve mühendislik sektörü ile ilgilenmesi beklenmektedir.
Mekatronik Sistem Mühendisliği Bölümünde Eğitim Kaç Yıl?
Mekatronik Sistem Mühendisliği bölümü öğrencilerine 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bölümden mezun olabilmek için öğrencilerin 240 AKTS kontenjanını doldurmaları ve mezuniyet koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Mekatronik Sistem Mühendisliği üniversiteleri, Teknoloji Fakültesi veya Mühendislik Fakültesi çatısı altındadır.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?
Mekatronik Sistem Mühendisliği öğrencileri 4 yıllık eğitim hayatları boyunca birçok temel mühendislik ve sistemlerle ilgili derslerle karşılaşacak ve bu dersleri başarıyla tamamlamaları istenecektir.
Tercih listesinde Mekatronik Sistem Mühendisliği bölümü bulunan aday öğrenciler için;
- Algoritma ve Programlama
- Matematik
- Fizik
- Programlanabilir Mantık Denetleyicileri
- Hidrolik Pnömatik Kontrolörler
- Mühendislik Ekonomisi
- Mühendislik Etiği
- Lineer Cebir
- Bilimsel Çalışma Yöntemleri
- Kinematik ve Dinamik
Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda “Mekatronik Sistem Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomalarını alanlara “Mekatronik Sistemler Mühendisi” unvanı verilir.
Mekatronik Sistem Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Mekatronik Sistem Mühendisliğinin işyerlerinde üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme temini, kalite kontrol, yönetim gibi birçok görevi olabileceği gibi makine, elektrik-elektronik ve bilgisayarla ilgili sistemlerin tasarımı da olabilir.
Mekatronik Sistem Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Mekatronik Sistem Mühendisliği mezunları ağırlıklı olarak havacılık, otomasyon, savunma sistemleri ve imalat sektöründe çalışmayı tercih etmektedir.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2023
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 18.12.2022 tarihinde ve saat 00:55:08’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.