Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024


Kimya ve Proses Mühendisliği Nedir?

Her geçen gün ilerleyen ve gelişmeye devam eden Kimya ve Proses Mühendisliği birçok firma için önemli bir bölümdür.

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümünün amacı temel bilimler olan matematik, fizik ve kimyayı en iyi şekilde kullanacak bireylerin sektördeki üniversite yaşamlarında en iyi şekilde kullanacakları eğitimi en kullanışlı ve verimli şekilde kullanmaktır.

Matematik, kimya ve fizik bilimlerine disiplinli, sorumlu, ilgili ve meraklı olmak Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü’nü seçmeyi düşünen öğrencilerin temel nitelikleri arasındadır.

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl?

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümünde 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 4 yıllık eğitim hayatları boyunca matematik, kimya ve fizik bilimleriyle ilgili birçok dersle karşılaşacaklar.

Tercih listesinde Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü olan aday öğrenciler için;

  • İleri Kimya
  • İleri matematik
  • İleri Fizik
  • Araştırma Teknikleri
  • Analitik Kimya
  • Kütle Enerji Dengeleri
  • Organik Kimya
  • Akışkanlar mekaniği
  • Isı transferi
  • Malzeme İmalat Teknikleri

Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları halinde “Kimya ve Proses Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır.

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü mezunları iş hayatlarında organik ve inorganik maddeleri analiz etmek, kütle ve enerji tasarrufu hesaplamak gibi birçok görev üstlenmektedir.

En Popüler:  İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024

Kimya ve Proses Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?

Kimya ve Proses Mühendisliği bölümü mezunları, özel sektördeki kurumlarda yönetim departmanı, üretim departmanı, kalite kontrol departmanı, pazarlama ve satış departmanı gibi birçok alanda çalışma imkanına sahiptir.

Mezunlar, eğitimci veya araştırma görevlisi olmak için gerekli sınavları geçtikten sonra eğitimci veya araştırma görevlisi olarak kariyerlerine devam edebilirler.

Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024

Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 02:47:21’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.

Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları

Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dipnot: Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu