Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Nedir?
Denizcilik İşletmeciliği ve İşletmeciliği, denizcilik alanında gemilerin denizcilik operasyonlarında ve sonrasında kara organizasyonlarında görev alacak yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlayan akademik bir disiplindir.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümünde Eğitim Kaç Yıl?
Deniz İşletmeciliği ve İşletmeciliği Bölümü, Üniversitemizde Deniz İşletmeciliği ve İşletmeciliği Fakültesi kapsamında eğitim verilecek 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Bahsedilen Deniz İşletmeciliği ve İşletmeciliği Daire Başkanlığı, puan türüne göre sadece Eşit Ağırlık tercih edilebilmekte ve sadece Kuzey Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2019-2020 yılına göre YÖK verilerine (KKTC) yönelik eğitim kapsamında faaliyet göstermektedir. Üniversite.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümünün Dersleri Neler?
Üniversite eğitimlerini deniz işletmeciliği ve işletmeciliği üzerine yapmak isteyen ve bu bölümü tercih listelerine ekleyecek öğrenciler;
- Ekonomi
- İş
- Navigasyon
- Makro ekonomi
- Denizcilik
- Deniz İşletmeciliği Ekonomisi
- Denizde Güvenlik
- Denizde İletişim
- Seyir
- Yönetim ve organizasyon
- Deniz Hukuku
- Uluslararası Lojistik
- Deniz taşımacılığı
- Deniz Ticareti Hukuku
- Liman Yönetimi
ve 4 yıl eğitim süresi boyunca alanıyla ilgili birçok dersten sorumlu olacaklar. Tüm bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Deniz İşletmeciliği ve İşletmeciliği Lisans Diploması” almaya hak kazanır.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Denizcilik sektöründe yapılan operasyonların deniz ve kara boyutlarında görev almak; Gemilerde yerleşim ve düzenin sağlanmasında, karadaki organizasyon sorunlarının belirlenmesinde ve ortadan kaldırılmasında görev alırlar.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Bu bölümün mezunlarına denizcilik işletmeciliği unvanı veriliyor. Fakat mezunlar için kariyer seçenekleri özel ve resmi olarak değişiyor. Öncelikle, mezunlar ilgili devlet bakanlığına bağlı liman ve tersanelerde çalışabilirler. Bunların dışında özel sektör, uluslararası ticaret ve lojistik firmaları, gemi acenteleri, tersaneler ve daha birçok gemi ve denizcilik işletmelerinde kariyerlerine devam edebilirler.
Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışma imkanına sahip olmak için mezunların Kamu Personeli Seçme Sınavından yani diğer ismiyle KPSS’den yeterli puanı almaları beklenmektedir.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Taban Puanları 2024
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 08:19:42’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.