Web Yöneticisi Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Web siteleri büyüdükçe ve daha fazla bilgi sundukça, web içeriği yöneticisi giderek daha hayati bir rol oynar. Organizasyon ve yazma becerilerini gerekli teknik bilgilerle birleştirir

Web içeriği yöneticileri, bir web sitesinin içeriğinin iyi yapılandırılmış ve kolay bulunmasını sağlar ve gerekli tüm konuları kapsayan ve güncel ve doğru olan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yöneteceğiniz içerik, web sayfalarını, görüntüleri, videoları, blog yayınlarını, konuk makalelerini, incelemeleri ve zaman zaman sosyal medya ve pazarlama kopyalarını içerebilir.

Bazen siteyi kendiniz kopyalayıp düzenlersiniz. Fakat daha büyük sitelerde normalde diğer yazarların ve editörlerin çalışmalarını denetleyen bir koordinatör, komisyon üyesi ve proje yöneticisi olarak görev yaparsınız. Yazarların ve editörlerin kopyalarını güncel tutmak ve uygun zamanlarda yeni içerik oluşturmak için kullandıkları içerik programları ve denetimler üreteceksiniz.

Kuruluşunuzun içerik yönetim sistemi (CMS) konusunda uzman olacaksınız ve sistemin organizasyonun gereksinimlerini karşılayacak şekilde yapılandırıldığından emin olmak için kullanıcı kılavuzları üretecek ve eğitim sunacak, ayrıca CMS geliştiricileri ve dahili BT personeli ile çalışacaksınız.

Web içeriği yöneticileri, web sitesinin içeriğinin izleyiciye uygun olmasını sağlamak için kullanıcı testi ve pazar araştırması projeleri de düzenler.

Sorumlulukları ve Görevleri Nelerdir?

Bir web içeriği yöneticisi olarak yapmanız gerekenler:

  • Kuruluşunuzun gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için geliştiriciler ve editörler ile birlikte çalışan şirket İYS’nizi yönetin
  • Site içeriğindeki boşlukları ve fazlalıkları belirlemek için içerik denetimleri yapmak
  • İnsanların içerik üretmesi veya güncellemesi için içerik programları oluşturma ve uygulama
  • Çalışanların web sitesinin yapısını ve işlevini anlamalarına yardımcı olmak için sitenin haritalarını ve görselleştirmelerini hazırlamak
  • Web kopyasını yaz ve düzenle
  • Kaynak, komisyon ve bazen görüntüleri ve videoları düzenleyin
  • Kuruluşunuzun ev stili gibi web içeriğiyle ilgili politikalar geliştirmek
  • Kullanıcıların sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu öğrenmek için analiz verilerini analiz edin
  • Kullanıcıları inceleyin ve sitenizi nasıl gördüklerini öğrenmek için odak gruplarını tutun
  • Personeli web için içerik yazma ve üretme konusunda eğitmek
  • Zaman zaman sitenizdeki HTML, CSS ve JavaScripti güncelleyin
  • Sitenizin konu alanı hakkında bilgili kalın.

Maaşları Ne Kadar? (2023 Güncel Zamlı Maaş)

  • Web içeriği koordinatörleri için başlangıç ​​maaşları yaklaşık 50.000 TL ile 54.000 TL arasındadır.
  • Deneyimli web içerik koordinatörleri, web içerik yöneticileri ve web içerik yöneticileri 54.000 TL ile 80.000 TL arasında alabilir.
  • Üst düzey web içeriği yöneticileri ve web sitesi yöneticileri 75.000 TL ile 100.000 TL arasında alabilir.

Maaşlar genellikle web sitesinin boyutuna ve önemine, ayrıca yazarları ve editörleri yönetmek gibi ek s orumluluklarınız olup olmadığına bağlıdır. İstanbul maaşları genellikle daha yüksektir.

Gelir, kazanç ve maaş bilgisi sadece bilgilendirme amaçlıdır.

*Maaşlar Temmuz 2023’de güncellenmiştir.

Çalışma Saatleri

Genellikle hafta içi 09:00 – 17:00 arası çalışırsınız. Büyük pazarlama kampanyaları, etkinlikler, ürün lansmanları veya yeni bir web sitesinin geliştirilmesi ile koordine etmek için ara sıra akşam ve hafta sonu çalışmaları gerekli olabilir.

Part-time çalışma ve iş paylaşımı, web organizasyon yöneticileri için mümkündür. Çünkü kuruluşunuzun yokluğunda takip etmesi için genellikle politikalar, içerik planları ve programlar uygularsınız. Şirketler, yeni bir web sitesine geçiş yapmak gibi belirli bir projeyi içeri girmek ve kurallar oluşturmak veya bir web içeriği yöneticisi aramak için aradılar.

En Popüler:  Dijital Pazarlamacı Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Çalışma Şartları Nasıl?

  • Düzenli toplantılar, sunumlar ve web sitesi katılımcıları ve diğer paydaşlarla yapılan eğitim oturumlarıyla bir ofiste olacaksınız. Örneğin odak gruplarını çalıştırarak, doğrudan kullanıcılarla çalışma şansınız olabilir.
  • Farklı öncelikleri veya fikirleri olabilecek farklı web katılımcılarının çalışmalarını koordine edersiniz. Bu zor olabiliraynı zamanda tüm organizasyonun ihtiyaçlarını anlamak için iyi bir fırsat olabilir.
  • Küçük şirketlerde, içeriğin çoğunu kendiniz üretmeniz beklenir. Bu sayede birçok bağımsız, bilgisayar tabanlı çalışma bekleyebilirsiniz.

Aranan Şartlar ve Nitelikler Neler?

Bir web içerik yöneticisi olmak için resmi bir yeterliliğe ihtiyacınız yoktur. Fakat bir derece özellikle denemeler ve sunumlar yoluyla değerlendirilirse, derece yazma, düzenleme, sunma ve grup koordinasyonu konusunda yararlı bir deneyim sağlayabilir.

Yönettiğiniz web sitesine benzer bir konudaki derece veya nitelik, içerikteki boşlukları ve yanlışlıkları belirlemek için bilgilerinizi uygulayabileceğiniz için avantajlı olabilir.

Bazen işverenler bilgi yönetimi, medya yönetimi veya dijital iletişim alanlarında kalifiye olmuş adayları ararlar. Chartered Kütüphane ve Bilgi Uzmanları Enstitüsü (CILIP), lisans ve lisansüstü dersleri, hazırlık bölümleri ve kısa süreli dersleri içeren akredite niteliklerin bir listesini sunar.

Beceri ve tecrübe çok önemlidir ve bunlar eğitim, iş deneyimi ve gönüllülük fırsatları ile kazanılabilir.

Gerekli Beceriler Nedir?

Zorunluluklar ve olması gerekenler:

  • Aynı anda birden fazla projede çalışabilme becerisi ile son derece organize
  • Bir veya daha fazla CMS ile deneyimli
  • Stratejik ve büyük projelere nezaret edebilme ve başkalarının çalışmalarını koordine edebilme
  • İyi yazım ve dilbilgisi ve ev tarzlarına uyum sağlama yeteneği ile mükemmel bir yazar ve editör
  • Farklı kaynaklardan gelen bilgileri araştırabilir, derleyebilir ve özetleyebilir.
  • Mantıksal ve analitik, web içeriğindeki kalıpları, boşlukları ve tekrarları belirleme becerisine sahip
  • Çeşitli paydaşlarla güvenle ve açıkça iletişim kurabilmek
  • HTML, CSS, JavaScript ve diğer web teknolojilerinin anlaşılmasıyla teknik olarak düşünülmüş
  • Web sitesinin kullanıcıları ve endüstrisi hakkında bilgili
  • Alanınızdaki ve dijital dünyadaki gelişmelerden haberdar olmaya istekli.

İş Deneyimi ve Staj Başvurusu

Web sitelerini yönetme konusunda herhangi bir deneyiminiz yoksa, kendi sitenizi veya kişisel blogunuzu oluşturmak için WordPress ve Drupal gibi içerik yönetim sistemlerini kullanmalısınız. Kullanım verilerini analiz etmek için içeriğinizi nasıl kategorilere ayıracağınıza ve içeriği net, kolayca gezinebilen bölümlere ayırmanın yanı sıra Google Analytics gibi analiz araçları deneyimini kazanmaya odaklanın.

Web sitelerini oluşturmak, yeniden düzenlemek ve bakımını yapmak için arkadaşlara ve aileye gönüllü olmak ve yardım etmek, bir sitenin içeriğini gerçek paydaşlarla ve kullanıcılarla yönetme konusunda deneyim verebilir. Bir içerik denetimi yapmayı ve içerik programları, politikaları hazırlayıp eğitim kılavuzları hazırlamanın yanı sıra eksik veya güncel olmayan bölümler için yazma ve komisyon kopyası hazırlayın. Bir toplumun web sitesini yönetmek için üniversitede fırsatlara bakın.

İşverenlerin, bir web içerik yöneticisini işe alırken aradıkları birçok aktarılabilir beceri vardır. Bir projeyi yönetme, takım halinde çalışma, pazarlık yapma ve etkileme, problem çözme ve analiz, kullanıcı ve pazar araştırması ve net yazılı iletişim üretme deneyimi çoğu işveren tarafından olumlu olarak görülecektir. Staj aramanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma ve gönüllülük yapmanın yanı sıra, bu yetenekleri gösterdiğiniz zaman dereceniz ve kişisel hayatınızdaki zamanları düşünün.

En Popüler:  Grafik Tasarımcı Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

İşverenler ve İş İlanları

Her web sitesi bir web içerik yöneticisi gerektirmez. Böyle bir rol için talep genellikle büyük web sitelerine veya içeriği ağır olanlara sınırlıdır. Kamu sektörü kuruluşlarında ve büyük özel sektör kuruluşlarında boş yer bulmak KOBİ’lerden ve yeni başlayanlardan daha yaygındır.

İşverenler ve İş İlanları:

  • Yardım kuruluşları, müzeler ve miras kuruluşları
  • Eğitim Kurumları
  • Bankalar gibi müşterilerine çok fazla bilgi vermesi gereken büyük ticari kuruluşlar
  • Profesyonel ve devlet kurumları.

Bir kuruluşun kendi bünyesinde bir web içerik yöneticisi yoksa, sitelerinde büyük bir güncelleme yapmak, bir CMS uygulamak veya gelecekteki içerik planlarını ayarlamak için geçici bir web içerik yöneticisi veya danışmanı işe almak için dijital bir ajans kullanabilir. programları. Dijital ajanslar bu nedenle iyi bir boş yer olabilir.

Tecrübe ile içerik yönetimi çözümleri uygulamak için şirketlere kendiniz serbest ve yaklaşmayı düşünebilirsiniz. Serbest çalışanlar işlerini sağlama ve tamamlama konusunda tam sorumluluk sahibidir ve sağlıklı bir iş/yaşam dengesini sağlamak zor olabilir.

Belirli bir işveren için veya belirli bir sektörde çalışmakla ilgileniyorsanız, uzman basın ve dergilerdeki işleri arayın.

Ajans çalışmasının kurum içi çalışmaya göre çok daha fazla çeşitlilik göstermesi muhtemeldir, bununla birlikte, genellikle bir ajans müşterilerin içerik ihtiyaçları benzer olacağından bir endüstri veya tip veya organizasyonda uzmanlaşacaktır.

Mesleki Gelişme ve Eğitimler

Önceleri, işvereninizin İYS’si hakkında derinlemesine bir eğitim alacaksınız. Çünkü bu bilgilerin şirketler arasında aktarılması genellikle zor.

Genellikle CMS sağlayıcıları, sertifikalı bir kullanıcı ve eğitmen olmak için alabileceğiniz kurslar ve değerlendirmeler sunar. Büyük İYS şirketleri ayrıca gelişmelere ayak uydurmak ve diğer kullanıcılarla iletişim kurmak ve fikir alışverişinde bulunmak için katılabileceğiniz yıllık toplantı ve konferanslar düzenleyebilir.

İşvereninizin finanse edebileceği veya sağlayabileceği diğer eğitimler:

  • Proje yönetimi, belki de Scrum ve Kanban gibi kuruluşunuzun kullandığı yöntemlerde uzmanlık eğitimi
  • HTML, CSS ve JavaScript ile programlama gibi ön uç web geliştirme eğitimi
  • Web için yazma
  • Web erişilebilirliği
  • Müzakere, ikna ve etkileme becerileri
  • Analitik, veri analizi ve pazar araştırması
  • Bilgi sınıflandırması ve yönetimi
  • Kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü tasarımı.

Kariyer ve İş İmkanları

Deneyiminiz yoksa, kariyerinize genellikle bir web içeriği asistanı, web sitesi yazarı veya editörü, şirket blogu veya sosyal medya hesabı olarak başlarsınız.

Birkaç yıl sonra bir sonraki adımınız, web içeriği koordinatörü gibi bir görevi üstleneceğiniz orta düzeyde olabilir. Bu seviyede, web sitesinin bir bölümünü de yönetebilirsiniz.

Bir web sitesinin tamamını yönetmeden önce üç ya da daha fazla deneyime ihtiyacınız olacak. Fakat bu durum, sitenin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.

Bir web içeriği yönetimi görevi kazandıktan sonra daha fazla sorumluluk alabilir ve genellikle sosyal medya hesaplarında, bloglarda ve dijital pazarlama kampanyalarında çalışmayı içeren bir dijital içerik yöneticisi olabilirsiniz. Kuruluşunuzun dijital stratejisinin yönünü yönlendirmeye yardımcı olmaktan sorumlu olacağınız, daha stratejik bir sorumluluk kazanabilir ve kuruluşunuzda bir web sitesi yöneticisi veya dijital başkanı olabilirsiniz.

Bir web içeriği yöneticisi olarak edindiğiniz beceriler, kendilerini yanal bir kariyere borç verir; proje yönetimi, dijital pazarlama ve dijital yayıncılık ve arşivleme gibi alanlara taşınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu