Telemetri Hemşiresi Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Bir telemetri hemşiresinin ne yaptığını, bu işi nasıl alacağınızı ve telemetri hemşiresi olarak başarılı olmak için ne gerektiğini öğrenme zamanı.

Telemetri hemşireleri, bir hastanenin telemetri ünitesine kabul edilen hastaların yaşamsal belirtilerini izlemekten sorumludur. Genellikle kalp atış hızını, kan basıncını, solunum hızını ve diğer önemli sağlık göstergelerini izlerler.

Telemetri hemşireleri ek olarak hastalarına genel hemşirelik bakımı da sağlar. Bu durum ilaçların verilmesini, yara bakımının veya diğer tedavilerin sağlanmasını, fiziksel değerlendirmelerin yapılmasını vb. içerebilir.

Telemetri Hemşiresi Sorumlulukları ve Görevleri

Telemetri hemşirelerinin aşağıdakiler gibi sorumlulukları vardır:

  • Tedavi planlarının takip edildiğinden emin olmak için hastaları takip etmek
  • Kalp atış hızı, kan basıncı, solunum hızı ve sıcaklık gibi hayati belirtilerin izlenmesi
  • Bir hastanın durumuyla ilgili verilerin toplanması ve doktorlar tarafından analiz edilmesi için merkezi bir konuma iletilmesi
  • Semptomlar, tedaviye yanıt ve hedeflere doğru ilerleme dahil olmak üzere hastanın durumu hakkında bilgi kaydetme
  • Tedavi sırasında hastanın ilerlemesini izlemek için EKG’ler veya kemik yoğunluğu taramaları gibi testler yapmak
  • Hastaları tedavi planları, riskleri ve ilaçların veya prosedürlerin yan etkileri hakkında eğitmek
  • Bir hastanın gelişimi veya tedavi sırasında ortaya çıkabilecek sorunlar hakkında doktorlar ve diğer sağlık personeli ile iletişim kurmak
  • İnfüzyon pompaları veya ventilatörler gibi hasta koşullarını izlemek için kullanılan izleme ekipmanı
  • Ekipman ve sterilizasyon aletleri kurarak hasta odalarını tedaviye hazırlamak

Telemetri Hemşire Maaşı Ne Kadar?

Telemetri hemşirelerinin maaşları, eğitim ve deneyim düzeylerine, şirket büyüklüğüne ve bulunduğu şehre bağlı olarak değişmektedir.

  • 2023 Yılı Ortalama Maaş: 22.000 TL (53.80 TL/saat)
  • 2023 Yılı Üst Düzey Maaşları: 49.000 TL (237.90 TL/saat)

Telemetri hemşirelerinin istihdamının önümüzdeki on yılda ortalamadan daha hızlı artması bekleniyor.

Sağlık hizmeti sağlayıcıları yeni teknolojiye yatırım yapmaya devam ettikçe, komplikasyon riski taşıyan hastaları izlemek ve uygun bakım aldıklarından emin olmak için telemetri hemşirelerine ihtiyaç duyulacaktır. Ek olarak, hastaneler daha fazla hemşire pratisyen (NP) ve doktor asistanı (PA) işe aldıkça, bu sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla çalışmak üzere bazı telemetri hemşireleri atanabilir.

Dipnot: Telemetri Hemşire İçin Yukarıda Verilen Maaşlar Kariyer sitelerinden ve Forumlardan Alınarak Hazırlanmıştır.

Telemetri Hemşiresi İçin Şartlar ve Nitelikler Neler?

Bir telemetri hemşiresinin genel olarak aşağıdaki niteliklere sahip olması gerekir:

Eğitim: Çoğu işveren hemşirelik alanında lisans mezuniyeti gerektirir. Fakat bazı işverenler hemşirelik alanında ön lisans mezuniyetine sahip hemşireleri işe alabilir. Bazı hemşireler biyoloji, kimya veya psikoloji gibi başka bir alanda lisans mezuniyeti almayı ve ardından bir hemşirelik programını tamamlamayı seçer.

En Popüler:  Etkileşim Tasarımcısı Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Antrenman tecrübesi: Çoğu işveren, adayın kayıtlı hemşire olarak en az bir yıllık deneyime sahip olmasını ister. Bazı işverenler, bir adayın iki yıllık deneyime sahip olmasını isteyebilir. Bir aday, çeşitli hemşirelik uzmanlık alanlarında çalışarak deneyim kazanabilir.

Sertifikalar ve Lisanslar: Sertifikalar, becerilerinizi ve niteliklerinizi mevcut ve potansiyel işverenlere kanıtlamanıza olanak tanır. Rolünüz hakkında daha fazla teknik bilgi edinmek, kariyer ilerleme fırsatlarınızı ilerletmek ve kazanç potansiyelinizi artırmak için sertifikalar kazanabilirsiniz.

Telemetri Hemşire Olmak İçin Gerekli Beceriler

Telemetri hemşirelerinin başarılı olabilmeleri için aşağıdaki becerilere ihtiyacı vardır:

İletişim: İletişim, bilgiyi başkalarına iletme eylemidir. Telemetri hemşiresi olarak hastalar, doktorlar, diğer hemşireler ve diğer hastane personeli ile iletişim halinde olabilirsiniz. Etkili iletişim, verdiğiniz bilgileri herkesin anlamasını sağlamak için çok önemlidir. Ayrıca hastanın durumu ve tedavi seçenekleri hakkında hastalar ve aileleri ile iletişim kurmanız gerekebilir.

Kritik düşünce: Eleştirel düşünme, sahip olduğunuz bilgilere dayanarak hızlı kararlar verme yeteneğidir. Bir telemetri hemşiresi olarak, aynı anda birkaç hastayı izlemekten sorumlu olabilirsiniz. Eleştirel düşünme, tedavi seçenekleri, hasta bakımı ve hastanın sağlığını etkileyen diğer önemli faktörler hakkında karar vermenize yardımcı olabilir.

Zaman yönetimi: Zaman yönetimi, bir telemetri hemşiresi için faydalı olabilecek başka bir beceridir. Bunun nedeni, aynı anda birden fazla hastayı yönetmeleri gerekebilmesi ve her hastanın farklı tedavi planları ve tedavi süreleri olabilir. İyi zaman yönetimi becerilerine sahip olmak, bir hemşirenin her hastaya ihtiyaç duyduğu bakımı zamanında sağladığından emin olmasına yardımcı olabilir.

Problem çözme: Bir hastane ortamı hızlı tempolu ve tahmin edilemez olabilir. Bu yüzden telemetri hemşiresinin kendi ayakları üzerinde düşünebilmesi ve sorunları çözebilmesi önemlidir. Mesela bir hastanın hayati değerleri beklenmedik bir şekilde değişirse, bir telemetri hemşiresinin durumu hızla değerlendirmesi ve en iyi hareket tarzını belirlemesi gerekebilir. Bu durum hastanın tedavi planını değiştirmeyi veya ilaçlarını ayarlamayı içerebilir.

Tıbbi bilgi: Tıbbi bilgi, tıbbi terminolojiyi ve prosedürleri anlama yeteneğidir. Bu durum bir telemetri hemşiresi için önemli bir beceridir çünkü hastanın durumunu doğru bir şekilde değerlendirmenize ve onlara doğru tedaviyi sunmanıza olanak tanır. Tıp bilgisi ek olarak tıbbi prosedürleri hastalara ve ailelerine açıklamanıza da olanak tanır.

Telemetri Hemşire Çalışma Şartları Nasıl?

Telemetri hemşireleri hastanelerde, kliniklerde ve diğer sağlık bakım ortamlarında çalışır. Tıbbi-cerrahi, kalp, yoğun bakım ve acil servis birimleri dahil olmak üzere çeşitli birimlerde çalışabilirler. Telemetri hemşireleri genel olarak haftada üç adet 12 saatlik vardiyada çalışır. Fakat bazıları 10 saatlik dört vardiya veya beş adet 8 saatlik vardiya çalışabilir. Ayrıca fazla mesai, hafta sonları ve tatillerde çalışmaları gerekebilir. Telemetri hemşireleri, hızlı tempolu ve bazen kaotik bir ortamda çalışmanın stresiyle başa çıkabilmelidir. Hızlı kararlar verebilmeli ve baskı altında sakin kalabilmelidirler.

Telemetri Hemşire İçin Mesleki Gelişme

İşte telemetri hemşirelerinin nasıl çalıştığını etkileyen üç metod. Telemetri hemşirelerinin, becerilerini ilgili tutmak ve işyerinde rekabet avantajı sağlamak için bu gelişmelerden haberdar olmaları gerekecektir.

En Popüler:  Eğitim Programı Koordinatörü Ne İş Yapar ve Maaşları Ne Kadar?

Daha Uzman Hemşirelere İhtiyaç

Sağlık sektörü hızla gelişiyor ve en önemli değişikliklerden biri uzman hemşirelere olan artan talep. Bu eğilim, hastalar giderek ihtiyaçlarına özel tedaviler ararken, daha özel bakım ihtiyacından kaynaklanmaktadır.

Telemetri hemşireleri, durumu kritik olan hastalarla çalışan uzmanlardır. Hasta verilerini izlemekten ve bunların stabil kalmasına yardımcı olmak için bakım ve destek sağlamaktan sorumludurlar. Uzman hemşirelere duyulan ihtiyaç arttıkça, telemetri hemşireleri yüksek talep görecek ve istihdam için artan fırsatlar görmeyi bekleyebilirler.

Hasta Odaklı Bakım Öncelik Haline Geliyor

Hastane ve kliniklerde hasta merkezli bakım bir öncelik haline geldiğinden telemetri hemşireleri önemli bir rol oynayacaktır.

Telemetri hemşireleri, durumu kritik olan hastaları izlemekten sorumludur. Hastaların ihtiyaç duydukları bakımı almalarını sağlar ve bir sorun olması durumunda doktorları ve diğer tıp uzmanlarını uyarır. Mümkün olan en iyi bakımı sağlamak için telemetri hemşireleri, hastalar ve aileleri ile etkili bir şekilde iletişim kurabilmelidir.

Hasta Güvenliğine Odaklanma

Hastaneler ve klinikler hasta güvenliğine odaklandıkça telemetri hemşireleri daha da önemli hale gelecek.

Telemetri hemşireleri, durumu kritik olan hastaları izlemekten sorumludur. Hastaların ihtiyaç duydukları bakımı aldığından emin olur ve bir sorun olması durumunda doktorları ve diğer tıp uzmanlarını uyarır. Hastaneler ve klinikler hasta güvenliğine odaklanarak hata riskini azaltabilir ve genel bakım kalitesini iyileştirebilir.

Telemetri Hemşiresi Nasıl Olunur?

Telemetri hemşiresi olarak bir kariyer çok faydalı olabilir. Farklı ortamlarda, çeşitli hastalarla çalışma ve insanların yaşamlarında gerçek bir fark yaratma fırsatı sunar. Fakat bu kariyere başlamadan önce tüm yönlerini dikkate almak önemlidir.

Düşünmeniz gereken en önemli şeylerden biri, nerede çalışmak istediğinizdir. Hastanede mi çalışmak istersin yoksa klinikte mi çalışmayı tercih edersin? Geceleri mi yoksa gündüzleri mi çalışmayı tercih edersin? Ne tür hastalara bakmak istiyorsunuz? Mevcut birçok seçenek var. Bu sebepten dolayı sizin için en iyisinin ne olduğunu düşünmek için biraz zaman ayırın.

Bir diğer önemli husus ise eğitim seviyenizdir. Çoğu işveren, hemşirelerinin hemşirelik alanında en az ön lisans mezuniyetine sahip olmasını şart koşar. Bazıları ek olarak hemşirelerinin kritik bakım hemşireliği sertifikasına sahip olmasını gerektirir. Bu niteliklere sahip değilseniz, şimdi bunları edinmenin tam zamanı.

Dipnot: Telemetri Hemşire İçin CV Hazırlama Rehberini İncelemenizi Tavsiye Ederiz.

Kariyer ve İş İmkanları

Telemetri hemşiresi olarak kariyerinizi ilerletmenin birçok yolu vardır. Bunun bir yolu, kalp, akciğer veya nöroloji gibi belirli bir alanda uzmanlaşmaktır. Kariyerinizi ilerletmenin başka bir yolu, Hemşirelikte Yüksek Lisans (MSN) gibi daha yüksek bir derece elde etmektir. MSN ile pratisyen hemşire, hemşire eğitimcisi veya hemşire yöneticisi olabilirsiniz. Hemşire yöneticisi veya klinik hemşire uzmanı olmak için Hemşirelik Uygulaması Doktoru (DNP) derecesi de alabilirsiniz.

Eğitiminizi ilerletmenin yanı sıra, uzmanlık alanınızda sertifika alarak kariyerinizi de ilerletebilirsiniz. Mesela Sertifikalı Kardiyak Telemetri Hemşiresi (CCTN) veya Sertifikalı Pulmoner Telemetri Hemşiresi (CPTN) olabilirsiniz. Ayrıca araştırma veya öğretime dahil olabilirsiniz. Birçok hastanede araştırma projelerini koordine etmekten ve yeni hemşireleri araştırma yöntemleri konusunda eğitmekten sorumlu hemşire araştırma koordinatörleri vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu