Sistem ve Ağ Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur?
sistem ve ağ mühendisinin İşi Nedir? Ne Yapar?
Sistemler ve ağlar mühendisinin görevi, şirket ağındaki işletim sisteminin donanım ve yazılımlarının kurulumunu ve bakımını sağlamaktır. Sistemler ve ağlar mühendisi, sistem mühendisi veya sistem yöneticisi adı altında da bilinir.
sistem ve ağ mühendisinin Görevleri Nelerdir?
Sistem ve ağ mühendisinin görevleri çeşitlidir, çalıştığı şirketin yapısına bağlıdır. Misyonu, firmasının yazılım ve ekipman ihtiyaçlarını analiz etmek ve toplamak olup, firmanın bilgi sisteminin optimizasyonunu garanti altına almak için teknolojik bir saat gerçekleştirmektedir. Tüm teknik detayları içeren şartnamelerin hazırlanmasının yanı sıra ihale çağrılarıyla ilgilenir. Sistemler ve ağ mühendisi, ihale çağrılarının ardından seçilen işletim sistemlerini kurmak ve entegre etmekten sorumludur, bu nedenle BT departmanına sistem kaynaklarının kullanımı konusunda tavsiyelerde bulunur, yazılımı parametrelendirir ve yazılımın doğru kullanımı için gerekli donanım çözümlerini yapılandırmaktan sorumludur. Yeni sistemlerin uygulanması boyunca, kullanım için belgeleri ve prosedürleri güncellemeli veya yazmalı ve uyumluluk testleri gerçekleştirmelidir.
Sistem yöneticisi, işletim sistemini korur, donanım veya yazılımla ilgili arızaların yanı sıra arızaları teşhis eder, onarımlarını ve değişikliklerle ilgili düzeltmeleri (sürüm değişiklikleri vb.) sağlar.
sistem ve ağ mühendisinin Maaşı Ne Kadar?
Maaşı etkileyen birkaç faktör vardır. Nitekim, yılların sayısı, kıdem veya şirketin yapısı, ücret düzeyini belirleyen parametrelerdir.
Bir sistem ve ağ mühendisinin maaşı 51.000 ila 67.000 Türk Lirası arasındadır. (En İyi Meslekler maaş kılavuzu)
sistem ve ağ mühendisi için gereken beceriler ve nitelikler nelerdir?
- Teknik altyapı yazılımlarında (UNIX, LINUX, Windows vb.) mükemmel ustalık
- İnternetle ilgili teknolojiler (protokoller, güvenlik vb.) hakkında mükemmel bilgi
- Mükemmel işletme bilgisi IS
- ISO standartlarında ustalık
- Proje izleme araçlarının ustalığı
- Çok iyi analitik beceriler
- Veritabanı araçları (Oracle, SQLServer) ve posta sunucuları hakkında iyi bilgi
- Güvenlik standartları ve prosedürleri hakkında iyi bilgi
- Bilgisayar dili bilgisi ve geliştirme araçları
- Usta teknik İngilizce
- Strese karşı iyi bir dirence sahip
Sistem ve ağ mühendisi Nasıl Olunur?
Bir sistem ve ağ mühendisi, genellikle bilgisayar bilimi veya telekomünikasyon alanında uzmanlaşmış bir mühendislik okulunda bir kursu takip etmiş ve bir yüksek lisans diploması almıştır Bununla birlikte bilgisayar bilimlerinde uzmanlaşmak veya telekomlar. Bu pozisyon, mühendislik çalışmalarını tamamlamış genç yöneticilere açıktır. Başka bir eğitimi tamamlayan adaylar için sistem yönetimi konusunda 2 ila 5 yıl arası deneyim gerekmektedir.
Sistemler ve Ağlar Mühendisi İçin Mesleki Gelişme
Sistemler ve ağ mühendisi, geçiş proje yöneticisi, altyapı mimarı, telekom ağ sistemleri yöneticisi, operasyon yöneticisi, üretim yöneticisi, BT güvenlik yöneticisi (CISO) ve hatta BT parkı yöneticisi işlevine ilerleyebilir.
Sistem ve ağ mühendisi mesleğine benzer işler: BT yöneticisi, işletim sistemleri yöneticisi