Sirk Göstericisi Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Sirk Göstericisi Nedir?

Sirk sanatçıları, göz kamaştırıcı ve şaşırtıcı bir canlı seyircinin adrenalin patlamasıyla büyürler!

Bu belki de bugün dünyadaki en sıra dışı kariyer hedeflerinden biridir. Sonuçta, bir sirk sanatçısı akrobasi veya hokkabazlık gibi alışılmadık eğlence becerilerine sahip olmalıdır ve bu becerilerden birini veya birkaçını kullanarak performans sergileyecektir.

Sirk Göstericisi Ne Yapar?

Bir sirk sanatçısının, bir eğlence ortamında kullanılabilecek birkaç sıra dışı beceriye sahip olması gerekir. Bu beceriler, çoğu sıradan insanın öğrenmeye asla zaman ayırmayacağı beceriler olduğundan izleyiciyi şaşırtacak.

Bir sirk sanatçısı:
– Adanmış
– Çalışkan
– Fiziksel olarak çok uygun ve yetenekli
– Başarıya ulaşmak için çok çalışmaya kararlı
– Birçok seçmeye katılmaya ve reddedilmeyle başa çıkmaya hazır
– Rekabetçi
– Enerjik
– Yaratıcı
– Kendinden emin
– Kendi kendine motive

Sirk sanatçıları, büyük bir şirkette bir turne gösterisinin veya hatta kalıcı bir şovun parçası olarak iş bulabilecek kadar yetenekli ve deneyimli oldukları bir düzeye kadar çalışabilirler. Örnekler Las Vegas veya Disney World tatil beldelerinde bulunan otellerdir.

Şu anda dünyadaki en başarılı sirk, Kanada’nın Cirque du Soleil’i. Şirket içinde sirk oyuncuları pozisyonları için yoğun bir rekabet var – her hafta 100’den fazla seçme videosu aldığını iddia ediyor. Fakat yılda yalnızca 50 kişi daha istihdam ediyor. Bir sirk sanatçısı için bu nihai rüya işidir. Fakat bunu başarmak için çok fazla çalışma, özveri, yetenek ve beceri gerekecektir.

Sirk sanatçılarının türleri:
– Akrobatlar
– Palyaçolar
– Ventrilokistler
– Sihirbazlar
– Hokkabazlar
– İp cambazı
– Dansçılar
– El dengeleyiciler
– Ateş yiyiciler
– Mime sanatçıları
– Trapez sanatçılar
– Jimnastikçiler

En Popüler:  Coğrafyacı Nedir? Nasıl Olunur?

Çoğu sirk sanatçısı daha sık iş bulmak zorunda kalacak ve kendi türünün en büyük etkinliği olan Edinburgh Fringe Festivali gibi sanat festivallerinde bireysel olarak veya bir grubun parçası olarak performans göstermeye çalışabilir.

Festivallerde, sanatçılar küçük bir tiyatroda bir gösterinin parçası olarak veya özellikle başlarken bir sokak gösterisinin parçası olarak çalışabilirler. Sirk sanatçıları deneyim kazandıkça ve sektör içinde bağlantılar kurdukça, daha büyük şovlar veya turne toplulukları için seçmelere daha fazla fırsat bulacaklar.

Çoğu sirk sanatçısı aşağıdaki alanlarda çalışacaktır:
– Geleneksel sirkler eşliğinde gezi
– Çağdaş sirkler
– Sanat festivalleri
– Tiyatrolar
– Gece kulüpleri
– Yolcu gemileri veya tatil parkları
– Büyük etkinlikler veya kurumsal etkinlikler
– Sokak performansları veya sokak gösterileri

Sirk sanatçısı Nasıl Olunur?

Sirk sanatçılarının farklı kişilikleri vardır. Sanatsal bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların yaratıcı, sezgisel, duyarlı, açık ve ifade edici oldukları anlamına gelir. Yapılandırılmamış, orijinal, uygun olmayan ve yenilikçi. Bazıları aynı zamanda araştırmacı yani; entelektüel, iç gözlemci ve meraklı.

Bu meslek sana göre mi? Sirk sanatçısının en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.

Sirk Göstericisinin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?

Sirk sanatçıları için çalışmak eğlenceli bir yerdir. Becerileri mükemmelleştirmek ve daha yeni, daha heyecan verici olanlar üzerinde çalışmak için bir yer.

İşyeri, beceri gelişimlerinde birbirlerine yardım edebilecek ve destekleyebilecek ve gerekirse fiziksel yardım sağlayabilecek (örneğin akrobatik yetenekleri öğrenmede) diğer sanatçılar, koçlar veya eğitmenlerle pratik yapmak ve eğitim almak için güvenli bir yerdir.

Sirk sanatçıları, özellikle bir turne sirkinde veya şirkette iş bulurlarsa çok seyahat etmek zorunda kalabilir veya farklı şovlar veya performanslar için farklı yerlere taşınmak zorunda kalabilirler.

Sirk Göstericileri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu