Sayman Nedir? Nasıl Olunur?

Saymanın İşi Nedir? Ne Yapar?

Saymanın görevi, şirketinin likiditesinin garantörü olmaktır. Sonuç olarak akışları önceden tahmin ederek ve garanti altına alarak ve nakit ihtiyaçlarını karşılayarak nakit yönetimiyle ilgilenir. Sayman ayrıca yan kuruluş saymanı, finans müdürü, grup saymanı, şirket saymanı ve hatta nakit yöneticisi olarak da bilinir.

Sayman’ın Görevleri Nelerdir?

Saymanın görevleri çoktur, şirketin yapısına bağlıdır. Bütçeyi oluşturmak için aylık veya haftalık bir rapor hazırlamak amacıyla şirket hesap özetleri, likidite ve operasyonlar gibi şirketin ekonomik faaliyeti ile ilgili tüm belgeleri toplar ve analiz eder. nakit akışı tahmini.

Analizleri ve elindeki tüm bilgiler sayesinde finansman ihtiyaçlarının belirlenmesine katılarak refinansman çözümleri (krediler, yatırımlar, garantiler vb.) sunar.

Sayman aynı zamanda şirketin maruz kaldığı risklerin belirlenmesi ve ölçülmesinden sorumludur ve bunun yaratabileceği etkiyi değerlendirmekten de sorumludur.

Sayman’ın Maaşı Ne Kadar?

Maaşı etkileyen birkaç faktör vardır. Nitekim, yılların sayısı, kıdem veya şirketin yapısı, ücret düzeyini belirleyen parametrelerdir.

Bir Sayman’ın maaşı 50.000 TL ile 85.000 TL arasındadır. (En İyi Meslekler Maaş Rehberi)

Sayman için gerekli şartlar nelerdir?

  • Bankacılık işlemlerinin işleyişinin kontrolü
  • IFRS standartlarına hakimiyet
  • Veritabanı araçları hakkında mükemmel bilgi
  • Muhasebe verilerinin nasıl kullanılacağını bilmek
  • İyi BT ve nakit yönetimi araçları bilgisi (Sage, Reuters vb.)
  • Vergilendirme bilgisi
  • Rakamlarla rahat olun
  • İyi analitik ve sentez becerileri
  • İngilizcede akıcılık şiddetle tavsiye edilir
  • İyi kişilerarası beceriler

Sayman Nasıl Olunur?

Bir sayman genellikle bir üniversite kursunu tamamlamış ve finans/hazine alanında bir yüksek lisans derecesi veya finans alanında uzmanlık sahibi işletme okulunda bir kurs almıştır. Bununla birlikte muhasebe, yönetim veya finans alanında uzmanlık sahibi olmak koşuluyla başka kurslar da mümkündür. Bu pozisyon, staj veya eğitim veya hatta bir iş-çalışma programını tamamlamış olmaları şartıyla yeni mezunlara açıktır. Genellikle bir hazine bölümünde en az 3 ila 5 yıllık deneyime sahip adaylara sunulur.

En Popüler:  Kurye Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Sayman için gelişme beklentileri nelerdir?

Sayman, grup hazine müdürü, risk yöneticisi veya hatta finans müdürü olarak isteklerine göre bir işlev haline gelebilir.

Sayman’ın işine benzer meslekler: Muhasebeci Sayman, Vergi Direktörü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu