Sanat Terapisti Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?
Sanat Terapisti Nedir?
Sanatı seven ve insanlara yardım etmek için bu aracı kullanmak isteyenler için, sanat terapisi dikkate alınması gereken uygun bir kariyer seçeneği olabilir!
Sanat terapisi, bir ifade terapisi biçimidir. Bir kişinin duygularını, olumsuz duygularını ve davranışlarını keşfetmek ve üzerinde çalışmak için yaratıcı sanat yapma sürecini kullanır. Sanat eseri üretmenin yaratıcı süreci, insanların stres ve kaygıyı çözmelerine, yeni sosyal beceriler öğrenmelerine ve özgüven ve farkındalıklarını geliştirmelerine yardımcı olur.
Sanat terapistleri hem psikoloji hem de insan gelişimi üzerinde çalışmış ve uzmanlaşmıştır ve hem terapi hem de sanat eğitimi almıştır. Cinsiyet, yaş veya etnik kökene bakılmaksızın bireylere, çiftlere, ailelere veya insan gruplarına yardımcı olabilirler.
Sanat Terapisti Ne Yapar?
Sanat terapistleri, müşterilerinin kişisel gelişimlerini teşvik etmek, başa çıkma becerilerini artırmak ve bilişsel işlev kalitelerini iyileştirmek için sanatın yaratılmasına katılmalarına yardımcı olur.
Diğer terapi biçimleri, kelimeleri veya dili bir iletişim aracı olarak kullanır. Bununla birlikte insanların kendilerini bu sınırlı aralıkta ifade edemedikleri zamanlar vardır. Sanat terapistleri, söylenmemiş semboller ve metaforları almak üzere eğitilirler; genellikle kelimelerle ifade edilmesi zor olan kavramlar. Bu süreç sayesinde bireyler sanat terapisinin sonuçlarını ve hayatlarında yapılabilecek iyileştirmeleri gerçekten görmeye başlayabilirler.
Dışavurumcu sanat terapisi, birçok insanın hayatında harikalar yarattığı kanıtlanmış harika bir alandır. Sanat terapistleri, istismar, mücadele, kanser, travmatik beyin hasarı ve diğer sağlık engellerinden kaynaklanan anılar veya duygularla mücadele eden insanlara yardım edebilir; ve ayrıca anti-sosyal kişilik, depresyon, otizm, demans ve diğer rahatsızlıkları olan kişilere de yardımcı olabilir.
Sanat terapisinin faydalarını tecrübe etmek için danışanların yetenekli veya sanatsal olmasına gerek yoktur; Bir sanat terapistinin işi sanat eserini öğretmek ya da eleştirmek değildir. Bununla birlikte sanat aracılığıyla tasvir edilen altta yatan mesajları araştırmak ve kişisel gelişimi geliştirmek, öz farkındalığı teşvik etmek ve başa çıkma becerilerini öğretmek için psikoterapötik danışmanlık tekniklerini kullanmak onların görevidir.
Sanat terapisti Nasıl Olunur?
Sanat terapistlerinin farklı kişilikleri vardır. Sanatsal bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların yaratıcı, sezgisel, duyarlı, açık ve ifade edici oldukları anlamına gelir. Yapılandırılmamış, orijinal, uygun olmayan ve yenilikçi. Bazıları da sosyaldir yani; kibar, cömert, yardımsever, sabırlı, şefkatli, yardımsever, empatik, düşünceli ve arkadaş canlısıdır.
Bu meslek sana göre mi? Sanat terapistinin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.
Sanat Terapistinin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?
Sanat terapisi büyük bir alandır ve çeşitli bireylerde uygulanmıştır; küçük çocuklardan yaşlılara; tutuklulardan savaş gazilerine; ve fiziksel engelli psikolojik bozuklukları olan bireyler.
Sanat terapistleri hastanelerde, rehabilitasyon bakım birimlerinde, klinik araştırma tesislerinde, sağlık merkezlerinde, destekli yaşam merkezlerinde, psikiyatri tesislerinde, gözaltı merkezlerinde, adli kurumlarda, kriz merkezlerinde, yaşlı topluluklarda ve okullarda çalışabilir. Müşterileri, tek bireyler, çiftler, aileler ve gruplar arasında değişebilir.
Sanat Terapistleri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.