Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023


Raylı Sistemler Mühendisliği Nedir?

Raylı ulaşım sistemleri, yakın geçmişte ve günümüzde birçok ülke için büyük ihtiyaç ve önem arz etmektedir. Bu ihtiyaç nedeniyle Raylı Sistem Mühendisliği lisans eğitimi, makine mühendisliğinin bir alt dalı olarak oluşturulmuştur.

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü bir lisans programı olup, bölümün amacı toplumlar için önemli bir ihtiyaç olan demiryolları, asansör sistemleri, köprü ve menfezleri tasarlayıp inşa edecek ve sektöre kazandıracak kişiler yetiştirmektir.

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünü seçmeyi düşünen öğrenciler disiplinli, sorumluluk sahibi, hesaplamaları seven ve mühendislikle ilgilenmek için aranan temel özellikler arasındadır.

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Nedir?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünde 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?

Raylı Sistemler Mühendisliği öğrencileri, 4 yıllık eğitim hayatlarında temel mühendislik ve raylı sistemler hakkında çok daha detaylı derslerle karşılaşacaklar.

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü seçim listesinde bulunan aday öğrenciler için;

  • Lineer Cebir
  • Bilgisayar Destekli Teknik Resim
  • Termodinamik
  • Raylı Sistemler Elektrik
  • Direnç
  • Makine Dinamiği
  • Raylı Sistemler Mühendisliği Laboratuvarı
  • Bilgisayar destekli üretim
  • Mühendislik Etiği
  • Genel Kimya

Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda “Raylı Sistem Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomalarını alanlara “Raylı Sistemler Mühendisi” unvanı verilir.

En Popüler:  Film Tasarımı ve Yönetmenliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü mezunu bireyler, raylı sistemler için ihtiyaç duyulan projeleri tasarlamak, planlamak, denetlemek ve projeyi en uygun sonuca ulaştırmak gibi temel görevleri yerine getirmektedir.

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?

Raylı Sistem Mühendisliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri başlıca yerler TCDD ve diğer kamu kurumlarıdır. Devlet dışında raylı taşıtlar için parça üreten organizasyonlarda çalışabilirler.

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2023

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 18.12.2022 tarihinde ve saat 02:22:31’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.

Üniversite Adı Bölüm Puan Türü Kont. Taban Puan Sıralama
Karabük Üniversitesi (Karabük) (Devlet) Raylı Sistemler Mühendisliği (Örgün) SAY 31 Dolmadı
Karabük Üniversitesi (Karabük) (Devlet) Raylı Sistemler Mühendisliği (Örgün) (İng.) SAY 21 Dolmadı

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dipnot: Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu