Polimer Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Polimer Mühendisliği Nedir?
Polimer Mühendisliği, polimerlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini, yönetimini ve malzemelerin kimyasal yapılarını incelemek ve araştırmak için oluşturulmuş bir programdır.
Polimer Mühendisliği bir lisans programı olup, bölümün amacı, lisans eğitimi sırasında öğrendikleri polimer ve mühendislik alanındaki bilgilerini profesyonel hayatına taşıyarak sektöre fayda sağlayacak kişileri yetiştirmektir.
Mühendisliğe yönelik disiplin, sorumluluk, ilgi ve merak, Polimer Mühendisliği Bölümü’nü seçmeyi düşünen öğrencilerde aranan temel nitelikler arasındadır.
Polimer Mühendisliği Bölümünde Eğitim Kaç Yıl?
Polimer Mühendisliği bölümünde 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Polimer Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?
Polimer Mühendisliği bölümü öğrencileri, 4 yıllık eğitim hayatlarında temel mühendislik ve polimer üzerine birçok dersle karşılaşacaklar.
Tercih listesinde Polimer Mühendisliği bölümü olan aday öğrenciler için;
- Organik Kimya
- Polimer Mühendisliğine Giriş
- Polimer Kimyası
- Mühendislik Mekaniği
- Fiziko Kimya
- Polimer Fiziği ve Morfolojisi
- Polimer İşleme
- Polimer Reolojisi
- Polimer Kompozitler
- Kalıp Tasarımı ve Üretimi
Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda “Polimer Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomasını alanlara “Polimer Mühendisi” unvanı verilir.
Polimer Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Polimer Mühendisliği Bölümünden mezun olan kişiler çalıştıkları kurum bünyesinde Satış ve Pazarlama, Kalite Kontrol, Hammadde Kontrol, Üretim ve Ar-Ge departmanlarında çalışmaktadırlar. Yapılan üretimleri kontrol etmek ve analiz etmekle görevlidirler. Bunun dışında çalıştığı departmanı yönetme ve yönetme görevi vardır.
Polimer Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Polimer Mühendisliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri başlıca yerler aşağıda listelenmiştir.
- Savunma ve Silah Sanayi
- Mühendislik Malzemeleri Üreten Fabrikalar
- Tekstil endüstrisi
- Bina Tesisatları
- Yapıştırıcı Üreten Fabrikalar
- Kozmetik Sektörü
- Otomotiv endüstrisi
Polimer Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024
Polimer Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 02:30:01’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Polimer Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Polimer Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Polimer Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.