Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023


Makine ve İmalat Mühendisliği Nedir?

Makine mühendisliği ve imalat mühendisliği, mühendislik için ayrı ana bölümlerdir. Firma ve fabrikaların aynı zamanda imalat ve makine departmanlarının bilgilerine ihtiyaç duyması bu bölümün oluşmasına neden olmuştur.

Makine ve İmalat mühendisliği, makine mühendisliğinin alt bölümüdür. Makine mühendisleri ve imalat mühendislerinin hem aynı hem de farklı görevleri vardır.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünün amacı, çalıştıkları kurum bünyesinde temel mühendislik ve imalat ve makine eğitimlerini etkin bir şekilde kullanabilen, sektöre ve içinde bulunduğu kuruma katkı sağlayacak ve fayda sağlayacak kişiler yetiştirmektir. Eğitim.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıl?

Makine ve İmalat Mühendisliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?

Makine ve İmalat Mühendisliği öğrencileri, 4 yıllık eğitim hayatları boyunca temel mühendislik, ileri matematik, üretim ve makine üzerine birçok dersle karşılaşacaklar.

Tercih listesinde Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü olan aday öğrenciler için

  • Genel Kimya
  • Genel Fizik
  • Genel Matematik
  • Makine ve İmalat Mühendisliğine Giriş
  • Malzeme bilgisi
  • Temel Kalıplama Teknolojisi
  • Mekanik Ölçüm
  • Üretim planlaması
  • İmalat Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları
  • Mekanizma Tekniği

Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları halinde “Makine ve İmalat Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomasını alanlara “Makine ve İmalat Mühendisi” unvanı verilir.

En Popüler:  Mimari Restorasyon Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?

Makine ve İmalat Mühendisleri, çalıştıkları kurumda kullanılan makinelerin kontrol edilmesi ve analiz edilmesi, üretim planlaması, üretim verimlilik analizi, üretim sürecinin iyileştirilmesi, malzeme ihtiyaçlarının karşılanması, personelin organize edilmesi ana görevleridir.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?

Makine ve İmalat Mühendisleri birçok kamu ve özel sektör için çalışma imkanına sahiptir. Mezunların çalışabileceği birçok sektör var. Makine ve İmalat Mühendislerinin en çok çalıştığı sektörler imalat ve otomotivdir.

Kamu Personeli Seçme Sınavından yani diğer ismiyle KPSS’den alınan puan, devlet kurumlarındaki iş olanaklarından yararlanmak için belirleyici olacaktır.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2023

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 18.12.2022 tarihinde ve saat 00:20:38’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları

Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dipnot: Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu