Kimya Teknisyeni Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Kimya Teknisyeni Nedir?

Bilimsel çalışmayı seveceğinizi ve laboratuvar ortamında ellerinizle çalışmayı tercih edeceğinizi düşünüyor musunuz? Kimya teknisyeni olmak sizin için ideal bir kariyer yolu olabilir!

Bir kimya teknisyeni, kimyagerlere ve kimya mühendislerine kimyasal ürünleri ve süreçleri araştırma, geliştirme, üretme ve test etme konusunda yardımcı olmak için laboratuvar araç ve tekniklerini kullanır.

Kimya Teknisyeni Ne Yapar?

Kimya teknisyenleri, çeşitli kimyasallar, malzemeler veya ürünler üzerinde analitik veya laboratuvar bazlı testler yapar. Çevresel etki, kalite güvencesi, mevzuata uygunluk, güvenlik denetimi veya numune testi amacıyla testler gerçekleştirirler.

Kimya teknisyenleri, yüksek düzeyde kaliteli hizmet sunmak ve kariyerlerini belirli bir alana odaklamak için belirli bir endüstri veya teknoloji türünde uzmanlaşmıştır.

Bir kimya teknisyeninin temel görevleri arasında kimyasalların işlenmesi ve kimyasal siparişlerin tamamlanması; bu, karmaşık bir işleme talebinden basit bir işe kadar değişebilir. Siparişler alınır, önceliklendirilir ve ardından işlenir. Kimya teknisyenleri, kullanılan süreci, farklı aşamalarda kaydedilen değerleri ve karşılaştıkları sorunları belgeler. Bu bilgiler, kalite kontrolünü sürdürmek için gözden geçirilir.

İki ana tür kimya teknisyeni vardır:

Laboratuvar teknisyenleri – laboratuvar ekipmanı ve aletlerini kurmak ve sürdürmek, bilim adamlarının deneyler ve analizler yapmalarına yardımcı olmak, kimyasal çözümler hazırlamak, ürünleri kalite ve performans için test etmek, karmaşık kimyasal süreçlerle üretilen bileşikleri analiz etmek ve kirlilik seviyelerini izlemek için hava ve su örneklerini analiz etmek.

İşleme teknisyenleri – Üretim verimliliğini ve çıktıyı iyileştirmek için ekipmanı ayarlayarak kimyasal üretim tesislerindeki ürünlerin ve süreçlerin kalitesini izlemek. Üretim partilerinden numuneler toplarlar, safsızlıkları ve diğer kusurları test ederler ve iyi tasarlandığından, iyi dayanacağından ve çevre üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olduğundan emin olmak için ürün ambalajını test ederler.

En Popüler:  Multimedya Sanatçısı Nedir? Nasıl Olunur?

Kimya teknisyenlerinin genel görevleri:
– Kimyasal süreçleri izleyin
– Ürünlerin kalitesini standartları ve spesifikasyonları karşılayacak şekilde test edin
– Laboratuvar aletleri ve ekipmanlarını kurun ve bakımını yapın
– Üretim sorunlarını giderin
– Kimyasal solüsyonlar hazırlayın
– Kimyasal ve fiziksel deneyler, testler ve analizler yapın
– Test ve analizlerin sonuçlarını derleyin ve yorumlayın
– Teknik raporlar, grafikler ve çizelgeler hazırlayın

Kimya teknisyeni Nasıl Olunur?

Kimya teknisyenlerinin farklı kişilikleri vardır. Araştırmacı bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların entelektüel, iç gözlemci ve meraklı oldukları anlamına gelir. Meraklı, metodik, rasyonel, analitik ve mantıklıdırlar. Bazıları da gerçekçidir yani; bağımsız, istikrarlı, ısrarcı, gerçek, pratik ve tasarrufludur.

Bu meslek sana göre mi? Kimya teknisyeninin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.

Kimya Teknisyeninin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?

Kimya teknisyenleri genel olarak laboratuvarlarda veya kimyasal ve ilaç üretim tesisleri gibi endüstriyel tesislerde çalışırlar ve çalıştıkları birçok sektörden birinde dış kaynaklardan veya kurum içinde örnekler alırlar.

Kimya teknisyenlerinin işverenleri arasında ilaç, madencilik, gıda ve tüketici ürünleri endüstrilerinin yanı sıra çevre kuruluşları bulunmaktadır. Çoğu kimya teknisyeni ekipler halinde çalışır ve çalışmalarını yöneten ve sonuçlarını değerlendiren kimyagerler veya kimya mühendisleri tarafından yönetilir.

Çoğu kimya teknisyeni tam zamanlı çalışır. Fakat proje son tarihlerini karşılamak veya sorunları gidermek için ek saatler çalışması gerekebilir. Bazıları, laboratuvar deneylerini veya tesis işlemlerini izlemek için düzensiz saatlerde çalışabilir.

Kimya Teknisyenleri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu