Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO) Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2023
Kümes Hayvanı Yetiştirme Bölümü nedir?
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, ürünleri ve eti kullanılan tavuk, hindi, ördek gibi hayvanları yetiştirmek ve maksimum verim elde edilmesine katkı sağlayacak uzmanlar yetiştirmek için büyük önem taşıyan gıda sektöründe faaliyet gösteren akademik bir disiplindir. kuşaklarının sağlıklı bir şekilde devam etmesini hedeflerken.
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Dairesinin Eğitim Süresi Kaç Yıl?
Kümes Hayvancılığı Üniversitelerde Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Kanatlı Yetiştiriciliği Bölümü, 2019-2020 itibariyle sadece 1 üniversitede eğitimin verildiği yeni bir bölümdür.
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümünün Dersleri Neler?
Üniversitede kümes hayvanları eğitimi almayı hedefleyen ve tercih listelerine dahil edilecek aday öğrenciler;
- Kümes Hayvanı Yetiştiriciliği
- Türkiye’de kümes hayvanları ve kümes hayvancılığındaki gelişmeler
- Tavuğun Biyolojik Yapısı
- Kanatlılarda Kullanılan Tavuk Genetiği ve Yetiştirme Yöntemleri
- Embriyo Gelişimi ve Kuluçka
- Yumurta ve Kalitesi
- Kümes Hayvanları ve Ekipmanları
- Etlik Piliç Yetiştiriciliği
- Etlik Piliç Kesim, Piliç Eti ve Kalitesi
- Yumurta İşletme Türleri
- Yumurta Tavuk Yetiştiriciliği
- Kümes Hayvanları ve Damızlık Tavuk Yetiştiriciliğinde İşletme Türleri
- Kanatlılarda Sağlığın Korunması ve Bazı Önemli Hastalıklar
- Türkiye Yetiştiriciliği
- Alternatif Kanatlı Türlerinin Genel Verim Özellikleri
ve 4 yıllık eğitim öğretim süreci boyunca alanıyla ilgili birçok dersten sorumlu olacaklar. Tüm bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler “Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Lisans Diploması” almaya hak kazanır.
Kanatlı Hayvancılık Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Bu bölüm mezunları, tavuk ve tavuk ürünlerinin gıda sektörüne kazandırılması için tavuk yetiştirme tesisleri ve çiftliklerde gerekli bakım çalışmalarını yaparak tavuk ve tavuk ürünleri üretimini sağlamaktadır.
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Mezunlar için birçok kariyer seçeneği var. Mezunlar, kümes hayvanı yetiştiriciliğine hizmet veren çiftliklerde tavuk ve benzeri kümes hayvanı yetiştiricileri, hayvancılık ve yumurta üretimini izleme ve damızlık kümes hayvanı yetiştiriciliği üzerinde çalışabilirler.
Bunların dışında ilgili bakanlıkların kurum ve kuruluşlarında yer alarak meraklılarına eğitim verebilir ve eğitim faaliyetleri de gerçekleştirebilirler.
Mezunlar, söz konusu iş imkanlarından devlet kurum ve kuruluşlarında yer alabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavından yani diğer ismiyle KPSS’den yeterli puan almalıdır.
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO) Bölümü Taban Puanları 2023
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO – Meslek Yüksek Okulu) Bölümü 2023 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 18.12.2022 tarihinde ve saat 00:28:08’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO) Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO) Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği (MYO) Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.