İşletme Kredisi Nasıl Alınır? 4 Basit Adımla

Dünyayı değiştirecek bir sonraki harika iş fikriniz var. Bir ampul anınız, zamanı anlatan, şakaları kıran ve Franz Schubert müziği çalan bir buzdolabı mıknatısıdır. Diğer fikriniz bir işletme satın almak ve onu kahve ve çörek servis eden bir çamaşırhaneye dönüştürmek. Bir halka arzın (IPO) franchisingini veya dosyalamasını düşünmeye başlamadan önce, şirketi yerden kaldırmanız gerekir ve bunun için bir miktar başlangıç ​​fonu gerekir.

Büyük Durgunluk sonrasında, mahalle bankanız, işletme kredisinin geri ödenmeyeceği korkusuyla girişimcilere ve küçük şirketlere borç verme konusunda endişeli. Merkez bankaları, tarihsel olarak düşük faiz oranları getirerek bu endişeleri azaltmaya çalışmıştır. Ama para politikası tartışmasını bırakalım ve neden burada olduğunuza dair et ve patatesleri emdirmeye başlayalım: nasıl işletme kredisi alacaksınız.

Ne kadar sermayeye ihtiyacınız var? Kredi almaya nasıl hak kazanabilirsiniz? Alternatif var mı? İşletme kredileri hakkında bilmek istediğiniz. Fakat sormaktan korkan her şeyin dökümünü derledik.

1. İşletme Kredisi Türlerini Tanıyın

Bir işletme kredisi için piyasadayken, seçeneklerinizi anlamak önemlidir. Temel bilgilerin bilgisi ile gözü kapalı ve donatılmamış bir işe girmek istemezsiniz.

Öğrenmeniz gereken ilk şey, emrinizdeki kredi türleridir. Yeni bir işletme için en yaygın dört borç verme aparatı:

  • Ticari vadeli kredi: Bir süre boyunca faizle geri ödenen bir toplu ödeme. Bu kredinin süresi genellikle beş yıldır ve ortalama faiz oranı %8 ile %24 arasında değişmektedir. Şirketinizin kredi puanı, aylık veya yıllık gelirleri ve genel finansal sağlığına göre onaylanırsınız.
  • İşletme kredisi: Bu durum erişebileceğiniz bir para havuzunuz olduğu ve yalnızca ödünç aldığınız şeyle ilgili faiz ödediğiniz için kredi kartına benzetilebilir. Geri ödeme koşulları altı ay ile bir yıl arasındadır ve ortalama oran da %8 ile %24 arasındadır.
  • Ticari nakit avans: Borç veren, günlük kredi kartı işlemlerinizin sabit bir yüzdesi karşılığında size toplu ödeme tutarı sağlayacaktır. Sabit bir geri ödeme planı yerine, avans geri ödenene kadar ödeme yapmaya devam edersiniz – ortalama geri ödeme süresi dokuz aydır.
  • Fatura faktoringi: Fatura finansmanı olarak da bilinir, ödenmemiş faturalarınızı %90 avans satarsınız. Genellikle iki seçeneğiniz vardır: şirket kalan yüzdeyi ödemeden önce faturayı tamamlar veya firma tutarın tamamını alır ve sabit bir haftalık ücret ödersiniz.

Sizce işinize uygun olan nedir? Eğer bir perakendeci iseniz, bir tüccar nakit avansı mantıklıdır. Bununla birlikte bir yazılım geliştirme firmasıysanız, ticari dönem kredisi yeterli olabilir.

2. Dolar ve Kuruşları hesaplayın

Milyarder Mark Cuban geçtiğimiz günlerde belirsiz bir şekilde, sadece ‘moronların’ bir iş kurmak için borç aldığını söyledi. Yorumlarında bazı hakikatler olsa da birçok iş fikri tohum parası gerektirir. Bu gün ve yaşta, kredi ucuz olduğunda, kredi almaktan kaçınırsanız, birçok fırsatı kaçırabilirsiniz.

En Popüler:  En İyi 11 Ücretsiz Animasyon Yazılımı (2D ve 3D)

Bu durum bir kredi için başvururken teklif ettiğiniz maksimum tutarı ödünç almanız gerektiği anlamına mı geliyor? İşte o zaman tehlikeli araziye girersiniz. Borçlanma limitinizi artırabilecek tüm gereksinimleri karşılasanız bile, yalnızca ihtiyacınız olanı ödünç almalısınız. Ama bu zor kısım: ne kadar ihtiyacınız olduğunu veya ne kadar ödünç almanız gerektiğini nereden biliyorsunuz?

Bu önemli soruları cevaplarken dikkate almanız gereken birkaç nokta vardır:

Maliyetlerinizi Tahmin Edin

Maliyetler iş dünyasına ve sektöre göre değişmekle birlikte, uzmanlar ev tabanlı bir girişimin 2.000 $ kadar az bir maliyet gerektirebileceğini ve bir mikro işin yaklaşık 3.000 $ tutabileceğini söylüyor. Genel olarak sarf malzemelerinden insan gücüne ve kaynaklara kadar maliyetlerinizin ne olacağına dair kabaca bir tahmin yapabilirsiniz. Hesaplamalarınızın ondalık sayıya sahip olması gerekmez. Fakat size ne kadar ödünç alacağınıza karar vermenize yardımcı olabilecek kaba bir fikir sunmalıdırlar. Muhafazakar olmak önemlidir.

Maliyet Türlerini Belirleme

Girişimci yolculuğunuza başlarken karşılaşacağınız birçok masrafı ayırt etmeniz gerekir. Farklı harcama türleriniz olacaktır. Bu yüzden inceleyelim:

  • Bir kerelik masraflar: Bunlar çoğunlukla işletme kaydı veya lisans gibi ilk aşamada ödeyeceğiniz tutardır.
  • Sabit giderler: Devam eden harcamalar, kamu hizmetleri veya kira gibi her ay ödeyeceğiniz bir şeydir.
  • Temel giderler: Temel bir maliyet, şirketinizin büyümesi, gelişimi ve başarısı için kritik olan her şeyle ilgilidir.
  • İsteğe bağlı giderler: İsteğe bağlı bir satın alma işlemi, yalnızca bütçenizde yeterli paya sahipseniz ve işletmenin belirli bir kapasitede yardımcı olabileceğini düşünüyorsanız gerçekleştirilmelidir.
  • Değişken giderler: Değişken makbuz, birkaç ayda bir ödeyeceğiniz bir giderdir. Bunu bir saç kesimi gibi düşünün: her ay saç kesimi almıyorsunuz. Fakat belki iki veya üç ayda bir tane alacaksınız.

Doğru Kredi Vereni Belirleme

İhtiyaçlarınıza ve harcamalarınıza göre hazırlanmış doğru borç verene rastladıysanız, her ay ne kadar harcayacağınız konusunda daha iyi bir fikriniz olacaktır. Bu borç veren, geri ödeme programı veya faiz oranı olsun, işletme kredinizin en iyi şart ve koşullarını size sunmuş olabilir.

Uzun Vadeli Planınızı Anlayın

Kısa vadeli nakit enjeksiyonu olsa bile, her borçlanma aracı uzun vadeli sürdürülebilir büyüme planınıza eklenmelidir. Bu kredi, üzerinde adınız olan ve promosyon ürünleri olarak verilecek çanta ve kalem satın almak için kullanılabilir. Veya sosyal medya varlığınızı oluşturmanıza yardımcı olması için bir dijital pazarlama şirketi kiralıyor olabilirsiniz. Her mikro işlem veya büyük fonlama mekanizması, şeylerin büyük şemasına yerleştirilmelidir.

YG’yi artırın

Son olarak bu biraz daha teknik olabilir, bir işletme kredisi alarak yatırım getirisini gevşetebilir. Fonu, verimliliği hemen artıracak veya satışları artıracak bir şeye yatırım yapmak için kullanıyorsanız, YG’niz çok büyük olabilir. Bununla birlikte YG’yi hesaplamak her zaman kolay değildir ve bu yeni fikrinizin satışlarda %23’lük bir artışa yol açacağını düşünmek cazip gelebilir. Muhafazakar olun.

En Popüler:  En çok kazandıracak meslekler ve işler 2024

3. Bildirilerinizi Toplayın

Bilişim döneminde yaşıyoruz. Fakat işletme kredileri konusunda uzmanlaşmış kredi verenler bile standartların altındadır. Bu gereksinimlerden biri, kim olduğunuzu, hangi şirkete sahip olduğunuzu, kredi puanınızı ve listenin devam ettiğini onaylayan belgelerdir. Bu belgeler olmadan, geleneksel bir borç verenden borç almak zor olabilir; başarılı olabilirsiniz alternatif ve alışılmadık bir borç veren. Fakat bunlar daha yüksek maliyetlerle gelir.

Peki, hangi belgeler gerekli? İşte ihtiyacınız olacak bazıları:

  • Banka ekstresi: Banka ekstrenizdeki işletmenizin adı, ödediğiniz ücretler ve banka ekstrenizdeki rakamlar.
  • Vergi beyannameleri: Bu durum borç verene son bir yılda veya son birkaç yılda ne kadar kazandığınızı tam olarak verecektir.
  • İş belgeleri: İş kaydı kanıtı, lisanslar, izinler, işveren kimlik numarası ve iş planı.
  • Teminat: Krediyi geri ödemezseniz, bankaya hangi teminatı sunabilirsiniz? Borç veren, kredinizi garanti altına almak için gayrimenkul veya diğer varlıklara ihtiyaç duyabilir.

Bu belgeler borç verenin karşılanmasında yeterli olmalıdır.

4. Alternatiflerinizi Keşfedin

Sizce büyük bankalardan borçlanmakta mı kaldınız? Pek değil. Son yıllarda, işletme kredisi almayı çok daha kolay ve daha kolay hale getiren birçok alternatif ortaya çıktı. Gerçekten de sistemle sınırlı değilsiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz var.

İşte emrinizde sadece bir avuç işletme kredisi alternatifleri:

  • P2P kredileri: Pazar yeri kredileri olarak da bilinen borçlular ve borç verenler, bankaları atlatan bir üçüncü taraf online platformuna bağlanır. Web sitesi yatırımcılardan gelen kredileri paketlemekte ve borçlulara komisyon ve ücretlerle fon sağlamaktadır.
  • Kitle fonlaması: İster GoFundMe ister Kickstarter olsun, yüzlerce insanın birkaç kuruşa yontulmasıyla şirketiniz için yeterli fon üretebilirsiniz. Yeni bir ürüne ilk erişim veya tüm mal veya hizmetlerde %10’luk kalıcı bir indirim ile bunları geri ödeyebilirsiniz.
  • Köprü kredisi: Bu durum kredi raporu yerine varlık tarafından beklenen kısa vadeli bir kredidir. Bir iş yapıyorsanız ve ofisleri yeniden konumlandırıyorsanız, yeni mülkü köprü kredisi için teminat olarak kullanabilirsiniz.
  • Ekipman finansmanı: Ekipmana ihtiyacınız olduğunda. Fakat araçlarınızı satın almak için hemen sermayeniz olmadığında ekipman finansmanı çözüm haline gelir. Bu durum daha sonra teminat olarak kullanılan ekipman alımına özel olarak uyarlanmış bir kredidir. Küçük işletme sahipleri için faydalı bir kredidir. Çünkü genellikle daha düşük bir faiz oranıyla gelir.

Her zamankinden daha fazla insan, ek gelir sağlamak veya tam zamanlı işlerini değiştirmek için işlerine başlıyor. Girişimci rüya, günümüzde olduğundan daha fazla ulaşılamamıştır, çoğunlukla teknolojik gelişmeler ve internet sayesinde. Bazı işletmeler çok fazla finansman gerektirmeyebilir, diğerleri ise özellikle bir franchise alıyorsanız, yüksek miktarda tohum parasına ihtiyaç duyabilir. Artık çok sayıda işletme kredisi olduğunun farkında olduğunuza göre işletmenizi sıfırdan çıkarmaya çalışabilirsiniz.

Şu anda fikrinizi ortadan kaldırmak için bir işletme kredisi için alışveriş mi yapıyorsunuz? Seçeneklerinizi zaten keşfettiniz ve kendi işinizi başarıyla başlattınız mı? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu