İnsan Kaynakları Asistanı Nedir? Nasıl Olunur?
Bir insan kaynakları asistanı, bireylere ve ailelere sosyal hizmet, psikoloji veya rehabilitasyon konularında destek sağlar. Sorumlulukları, bir sosyal hizmet uzmanına asistan olarak hareket etmektir ve pozisyon, bir giriş seviyesi fırsatı olarak kabul edilir. Bu roldeki bir profesyonelin amacı, danışanın madde bağımlılığı, onarım ilişkileri, sağlık bakımı ve rehabilitasyonu içeren sorunlarını çözmektir.
İnsan Kaynakları Asistanı Nasıl Olunur?
İnsan kaynakları asistanı olabilmek için asgari bir lise diploması veya eşdeğeri eğitim şarttır. Lise diploması, bu alanda asgari maaşla düşük seviyeli bir pozisyonla sonuçlanacaktır. Eğitiminizi gerontoloji, davranış bilimi veya insan hizmetleri alanında bir önlisans derecesi ile ilerletebilirsiniz.
Bir insan kaynakları programını takip ederseniz, hastalarla nasıl iletişim kuracağınız, baskı altında nasıl çalışacağınız ve tedavi planlarını nasıl tamamlayacağınız konusunda eğitim alacaksınız. Program, gerçek yaşam deneyimi kazanmak için sahada çalışmanızı gerektirecektir. İlgileniyorsanız, eğitiminizi finanse etmek için burs başvurusunda bulunabilirsiniz.
İnsan Kaynakları Asistanının İş Tanımı
İnsan kaynakları asistanları, ihtiyaçlarını belirlemek için bir hastanın psikolojisini gözden geçirir ve sağlık bakımı sağlamak için bir plan belirler. Sağlık sigortası veya diğer bakımla ilgili faktörlerle ilgili bir sorun ortaya çıkarsa, kişi alternatif seçenekleri bildirmek için oradadır. Yeni bir sağlık merkezine taşınması gereken bir hasta, bir insan hizmet asistanı tarafından sevk seçenekleri alacaktır. Bireyin ihtiyacı olan hastalara acil bakım sağlamak için Hemşirelik Asistanının iş işlevini anlaması önemlidir.
İnsan Kaynakları Asistanı Kimdir?
Merhamet, kararlılık ve güçlü organizasyon becerilerinin bir karışımı ile sosyal ve insani hizmet asistanları, çok çeşitli insanların ihtiyaç duydukları hizmetleri almalarına yardımcı olur. Sosyal ve insani hizmet asistanları, müşterilerin toplumlarında fayda ve hizmet almasına yardımcı olur ve hizmetlerin yerinde olmasını sağlamak için takip eder. Örneğin aileleri gıda yardımına veya çocuk bakımına bağlayabilir, göçmenlerin dil kurslarına ve iş eğitimine kaydolmalarına yardımcı olabilir veya cezaevinden çıkan kişilerin iş ve barınma bulmalarına yardımcı olabilirler.
Bu alandaki insanlar, vaka çalışması yardımcısı, sosyal hizmet asistanı veya yardımcısı, danışman asistanı ve insan hizmetleri çalışanı dahil olmak üzere çeşitli iş unvanları altında çalışır. Genellikle bir sosyal hizmet uzmanı veya danışman gözetiminde, sosyal ve insani hizmet asistanları, gaziler, evsizler, çocuklar ve aileler, yaşlılar ve bağımlılık veya yaralanmalardan rehabilite edilen müşteriler gibi birçok farklı müşteriye hizmet verir. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, sosyal hizmet kurumları, devlet daireleri, hastaneler ve sığınma evleri dahil olmak üzere sosyal yardım programları sağlayan birçok kuruluş türünde çalışırlar. Bazıları topluluktaki müşterileri ziyaret edebilir.
Çoğu sosyal ve insani hizmet asistanı tam zamanlı çalışır. Genellikle en az bir lise eğitimine ihtiyaçları vardır ve bir insan hizmetleri alanında sertifika veya önlisans derecesine sahip olmaları gerekebilir. Daha fazla eğitim, genellikle bir adayı daha üst düzey işe uygun hale getirir.
Kaynakça
- İŞBUL, Türk Meslekler Sözlüğü, Sosyal ve Beşeri Hizmet Asistanları.
- Kariyer Geliştirme Merkezi. 21-1093.00.
- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Raporlarından Faydalanılmıştır.