İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Girişimcilik Nedir?
Girişimcilik bölümünün amacı, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri olan, kendi işini kurmak isteyen öğrenci ve bireyler yetiştirmek, akıllarında özgün ve kaliteli proje fikirleri olan bireyler oluşturmak ve öğrencilere girişimcilik konusunda bilimsel eğitim vermektir. Girişimcilik bölümü mezunlarına “Girişimci” unvanı verilmektedir.
Bu bölümde okumak isteyen öğrencilerin yenilikçi, yaratıcı, özgün, atılımcı, çok yönlü düşünme gibi özelliklere sahip olması beklenmektedir.
Girişimcilik Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıl?
Girişimcilik bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bölüm öğrencilerinin mezun olabilmeleri için zorunlu staj ve 240 AKTS koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir. İşletme Fakültesine bağlı bir bölümdür.
Tercih listesinde Girişimcilik Tasarımı Bölümü bulunan aday öğrenciler;
- İşletmeye Giriş
- Girişimcilik
- Finansal Yönetim
- Sektörlere Giriş
- Makro ekonomi
- Girişimci Pazarlama
- Maliyet Muhasebesi
- Sosyal Girişimcilik
- Marka Yönetimi
- Aile Şirketi ve Mutabakat Yönetimi
Bunlar, 4 yıllık eğitim öğretim süreci boyunca alacakları dersler, özellikle ve benzeri birçok derstir. Bu dersleri başarıyla tamamlamaları durumunda “Girişimcilik Lisans Diploması” alacaklardır. Girişimcilik bölümü mezunlarına “Girişimci” unvanı verilmektedir.
Girişimcilik Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Girişimcilik bölümünden mezun olan kişiler ilerideki yaşamlarında kendi projelerini uygulamak isteyebilir ve kendi şirketlerini kurabilir veya özel şirketlerde görev alabilirler. Özel sektördeki şirket ve işletmelere danışmanlık hizmeti verebilirler. Gerekli belgeleri alırlarsa kamu sektöründe de iş sahibi olabilirler. Bölüm mezunları diledikleri takdirde üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalışabilir ve gerekli nitelikleri sağlayabilirler.
Girişimcilik Bölümü Mezunları İçin İş İmkanları Neler?
Kariyerine girişimci olarak devam etmek isteyen girişimcilik bölümü mezunları;
- Özel şirketler
- Üniversiteler
- Kamu Kurumları
- Aile Şirketleri
- Kuluçka Merkezleri
Özel danışmanlık gibi alanlarda çalışma imkanına sahiptirler. KPSS sınavını başarıyla geçmeleri halinde devlete ait şirket ve bakanlıklarda yer alabilirler.
İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü Taban Puanları 2024
İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 09:34:10’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü Atama Durumu ve Puanları
İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.