Hayvan Bilimcisi Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Hayvan Bilimcisi Nedir?

İster araştırma yapan bir üniversite ortamında, ister testler yapan bir laboratuvarda ya da optimum verim ve sürü yönetimi için yeni yöntemler tasarlayan bir çiftlik işletmesinde olsun, hayvan bilimciler tarımsal üretkenliği ve gıda güvenliğini sağlamakla meşguller.

Çalışmaları, ülkenin gıda tedarikini sürdürmede önemli bir rol oynuyor.

Hayvan Bilimcisi Ne Yapar?

Bir hayvan bilimcisi genel olarak şu maddeleri yapacaktır:
– Hayvan beslenmesi ile ilgili araştırma ve deneyler yapmak
– Çiftlik hayvanlarının miktarını ve kalitesini iyileştirmenin yollarını geliştirmek
– Araştırma bulgularını bilimsel topluluğa, gıda üreticilerine ve halka bildirin

Bir hayvan bilimci, ülkenin gıda tedarikini sürdürmede önemli bir rol oynar. Birçoğu temel veya uygulamalı araştırma ve geliştirmede çalışır. Temel araştırma, çiftlik hayvanlarının büyüdüğü biyolojik ve kimyasal süreçleri anlamaya çalışır. Uygulamalı araştırma, bu bilgiyi, tarımsal ürünlerin kalitesini, miktarını ve güvenliğini iyileştirmenin yollarını keşfetmek için kullanır.

Pek çok hayvan bilimcisi, çok az denetimle çalışır, kendi hipotezlerini oluşturur ve buna göre araştırma yöntemleri geliştirir. Ek olarak, araştırmalarına yardımcı olan teknisyen veya öğrenci ekiplerine genellikle liderlik ederler.

Hayvan bilimcileri genellikle evcil çiftlik hayvanları üzerinde araştırma yaparlar. Gıda üretimine odaklanarak hayvan genetiğini, beslenmeyi, üremeyi, hastalıkları, büyümeyi ve gelişmeyi keşfederler. Et, kümes hayvanları, yumurta ve süt üretmek ve işlemek için verimli yollar geliştirmek için çalışırlar. Hayvan bilimcileri, istenen özelliklerin yeni kombinasyonlarını elde etmek için hayvanları melezleştirebilirler. Çiftçilere hayvanlar için barınakları nasıl yükseltecekleri, hayvan ölüm oranlarını nasıl düşürecekleri, atık maddeleri nasıl ele alacakları ve üretimi artıracakları konusunda tavsiyelerde bulunuyorlar.

En Popüler:  Zemin Bakım İşçisi Nedir? Nasıl Olunur?

Özel sektörlerdeki hayvan bilimcileri genellikle gıda üretim şirketleri, çiftlikler ve işleme tesisleri için çalışır. Genellikle denetim standartlarını veya genel gıda kalitesini iyileştirmek için çalışırlar. Zamanlarını genellikle test ve deney yaptıkları bir laboratuvarda veya numune aldıkları veya genel koşulları değerlendirdikleri alanda geçirirler. Diğer hayvan ve gıda bilimcileri, ilaçları veya diğer tıbbi ürünleri geliştirmek için biyoteknoloji süreçlerini kullandıkları ilaç şirketleri için çalışıyor.

hükümette, bir hayvan bilimci, hayvan güvenliği ve gıda üretimini iyileştirme yöntemleri konusunda araştırma yapacak. Zamanlarının çoğunu klinik deneyler yapmak veya hayvan denekler üzerinde deneyler geliştirmek için harcıyorlar. Sonunda bulgularını hakemli dergilerde veya diğer yayınlarda sunarlar.

Hayvan bilimcisi Nasıl Olunur?

Hayvan bilimcilerin farklı kişilikleri vardır. Araştırmacı bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların entelektüel, iç gözlemci ve meraklı oldukları anlamına gelir. Meraklı, metodik, rasyonel, analitik ve mantıklıdırlar. Bazıları da gerçekçidir yani; bağımsız, istikrarlı, ısrarcı, gerçek, pratik ve tasarrufludur.

Bu meslek sana göre mi? Hayvan bilimcilerinin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.

Hayvan Bilimcisinin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?

Bir hayvan bilimci araştırma üniversitelerinde, özel sektörlerde veya hükümette çalışacak. Çalışmaları ofislerde, laboratuvarlarda ve sahada gerçekleşir. Zamanlarının çoğunu bir laboratuvarda veya ofiste verileri ve raporları inceleyerek geçirirler. Saha çalışması, çiftliklere veya işleme tesislerine ziyaretleri içerir. Bir hayvansal üretim tesisini ziyaret ederken, biyo-güvenlik önlemlerini almalı, uygun giysiler giymeli ve hayvan dışkı ve kokusuna tolerans göstermelidirler.

Hayvan Bilimcileri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu