Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Nedir?
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümü, birçok mühendislik türünü içeren kapsamlı bir lisans eğitimidir. Ana odak noktaları, denizcilik endüstrisindeki tüm deniz araçlarının ve yapılarının tasarımı ve planlamasıdır.
Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği bölümünün amacı, deniz araçlarının her alanında ve yapılarında fark yaratacak ve fark yaratacak, birlikte çalıştıkları kuruma katkı sağlayacak kişiler yetiştirmek ve sektöre kazandırmaktır.
Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıl?
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği bölümünde 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS’lik haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümünün Dersleri Neler?
Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği öğrencileri, 4 yıllık eğitim hayatları boyunca mühendislik, denizcilik, deniz araçları ve yapıları konusunda detaylı ve bilimsel eğitimle karşı karşıya kalacaklar.
Tercih listesinde Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisliği bölümü olan aday öğrenciler için;
- Genel Kimya
- İleri matematik
- Termodinamik
- Deniz Suyu Kimyası
- Mühendislik Tasarımına Giriş
- Akışkanlar mekaniği
- Denizcilik ve İş Hukuku
- Sevkiyat Sevkiyat
- Dinamik
- Direnç
Özellikle 4 yıl süreyle derslerin çoğundan sorumlu olacaklar. Bu kursları başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Lisans Diploması” alacaklardır. Diplomasını alanlara “Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisi” unvanı verilmektedir.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Mezunu Ne Yapar?
Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisi bireyleri, gemiler ve yapılar için planlama, projelendirme, analiz etme, test uygulama ve rapor vermenin temel görevlerinden bazılarıdır. Mezunlar limanlarda, deniz fenerlerinde, dubalarda, kargo gemilerinde vb. çalışabilirler. Bir çok projede görev alırlar.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Gemi ve Deniz Teknolojileri Mühendisleri mezuniyet sonrası profesyonel yaşamlarında özel ve kamu sektöründe yer bulma şansına sahiptir. Mezunların çoğu iş hayatına tersanelerde veya özel denizyolu taşımacılığı şirketlerinde devam etmeyi tercih ediyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavından yani diğer ismiyle KPSS’den alınan puan, devlet kurumlarındaki iş olanaklarından yararlanmak için belirleyici olacaktır.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Taban Puanları 2024
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 09:39:18’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.