Geliştirme Mühendisi İş Tanımı ve 2024 Maaşları
Geliştirme Mühendisi İş Tanımı
Geliştirme Mühendisleri, şirketler için yeni ürünler tasarlamak, oluşturmak ve test etmekten sorumludur. Akla gelebilecek her sektörde çalışırlar ve önemli ölçüde değişen ürünler geliştirirler. Bir Geliştirme Mühendisi kariyerini mekanik oyuncaklar yaratarak, bir diğeri ise tıbbi cihazlar yaratabilir. Bunlara Ürün Geliştirme Mühendisleri de denir. Çoğu Geliştirme Mühendisinin makine mühendisliği veya biyomühendislik gibi bir alanda geçmişi vardır.
Geliştirme Mühendisleri, ürün geliştiren ekiplerde çalışabilir veya bağımsız olarak aygıtlar veya ürünler oluşturmak için kiralanabilir. İşlerin çoğu kendi başlarına yapılsa da bir ürünün geliştirilip geliştirilmeyeceği konusunda nihai söz sahibi olan bir takım liderine, proje yöneticisine veya yöneticisine rapor verir. Meslek İstatistikleri Bürosu’na göre Makine Mühendislerinin 2025 yılına kadar %5’lik bir iş artışı görmeleri bekleniyor. Bu dönemde bu sektöre tahmini 14.600 iş eklenecek.
Geliştirme Mühendisi Görevleri ve Sorumlulukları
Araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi ve akut ve kronik klinik çalışmalar için yeni ürünler geliştirilmesine yardımcı olunması. |
Teknolojik cihazların yardımıyla çeşitli klinik vakalara ve izlenen ameliyatlara katılmak. |
Ekip üyeleriyle koordinasyon sağlamak ve tasarım kontrol süreçlerinin çeşitli aşamalarını yönetmek. |
Ekip üyeleriyle düzenli olarak iletişim kurmak ve çözülmemiş çeşitli sorunları çözmek. |
Bir Geliştirme Mühendisinin sorumluluğu, icat etmek için işe alındıkları ürün türüne bağlı olarak değişebilir. Fakat mesleğin ortak bazı görevleri vardır. Mevcut iş listelerinin gözden geçirilmesi aşağıdaki birincil görev ve sorumlulukları tanımlamıştır.
Araştırma Yapın
Geliştirme Mühendislerinin genellikle yeni bir ürün planlamaya başlamadan önce araştırma yapmaları gerekir. Hedef kitle, şu anda piyasada hangi ürünlerin bulunduğunu ve mevcut modellerde hangi sorunların olduğunu öğrenmek zorundalar. Araştırmaları, hedef kitlenin keşfettiği bir ihtiyacı karşılamak için bir ürün geliştirmelerine veya yeni bir ürün oluşturmalarına olanak tanıyacak. Bazı Geliştirme Mühendisleri araştırmayı kendileri gerçekleştirirken, diğerleri bu görevi tamamlamak için bir araştırma ekibine sahip olacaklardır. Araştırmayı kimin yaptığına bakılmaksızın, Geliştirme Mühendisleri verileri analiz edebilmeli ve buna dayanarak yorum ve kararlar verebilmelidir.
Prototip Oluştur
Oluşturulacak bir ürünü araştırıp karar verdikten sonra, Geliştirme Mühendisi yönetime göstermek için bir prototip oluşturmaya çalışır. Bu durum diğerlerini tasarımlarının geçerli ve işlevsel olduğuna ikna etmek için çok önemli bir adımdır. Ayrıca Geliştirme Mühendisi tasarımlarının hangi yönlerinin işe yarayacağını ve hangilerinin değiştirilmesi veya ayarlanması gerektiğini bu şekilde belirler.
İmalat Özelliklerini Belirleme
Geliştirme Mühendisleri ayrıca üretim sürecinin özellikleri üzerinde de çalışırlar. Ürünün inşası için hangi malzemelerin en iyi olduğunu ve üretim sürecinde nelerin yer alacağını ve hangi tekniklerin kullanılacağını belirlemelidirler. Geliştirme Mühendisleri, başarılı bir üretim planı oluşturmak için genellikle diğer mühendislere ve uzmanlara danışacaktır.
Geliştirme Mühendisi Olmak İçin Gerekenler ve Şartlar
Profesyonel yetenekler
Kontrol süreçlerini korumak için tıbbi cihaz geliştirme konusunda olağanüstü deneyim. |
Yazılım geliştirme metodolojileri hakkında derin bilgi. |
Konik ve düzlemsel gibi algılama teknolojileri hakkında derin bilgi. |
Enjeksiyon kalıplama ve takımlamaya aşinalık. |
Yaratıcı beyinler ve mükemmel organizasyon, Geliştirme Mühendislerinin sahip olması gereken önemli özelliklerdir. Problem çözme ve zorluklardan hoşlanan analitik ve metodik bireyler olmalıdırlar. Bu özelliklere ek olarak işverenler aşağıdaki yeteneklere sahip adayları arar.
Ana beceriler: Baktığımız iş listelerine dayanarak, işverenler bu temel yeteneklere sahip Geliştirme Mühendisi istiyorlar. Geliştirme Mühendisi olmak istiyorsanız aşağıdakilere odaklanın.
- Planları ve teknik diyagramları okuma ve anlama
- İleri bilgisayar becerileri
- Çizim ve modelleme teknik ve uygulamalarını bilmek
- Karmaşık projeleri yönetme
Gelişmiş beceriler: Birçok işveren aşağıdaki yeteneklere ihtiyaç duymasa da birden fazla iş listesi bunları tercih edilen şekilde içeriyordu. Bunları yetenek setinize ekleyin ve kariyer seçeneklerinizi genişletin.
- Profesyonel Mühendislik lisansı
- Bilgisayar destekli tasarım deneyimi
- Simülasyon ve modelleme yazılımı deneyimi
Geliştirme Mühendisi İş Kaynakları
Geliştirme Mühendisleri olmak isteyenler için İnternet’te bazı yararlı ve bilgilendirici kaynaklar bulunmaktadır. İnterneti araştırdık ve bu bağlantıları öğrenme fırsatları ve en son endüstri haberleriyle dolu bulduk.
İnternetteki Bilgi Kaynakları
Ürün Tasarım ve Geliştirme – Bu endüstri standardı dergisi, 60 yılı aşkın bir süredir tasarım mühendislerine en son haberleri ve teknolojileri sunmaktadır. Herhangi bir Geliştirme Mühendisi için harika bir kaynak.
PE Dergisi – Bu yayın, Ulusal Profesyonel Mühendisler Derneği tarafından yılda altı kez yayınlanır ve çeşitli mühendislik topluluklarındaki tüm güncel haberleri kapsar.
Mühendislik ve Ölçme Ulusal Denetçiler Konseyi – Bu kar amacı gütmeyen kuruluş, mühendislik veya etüt alanında profesyonel lisans almak için önde gelen kaynaklardan biridir. Sitelerinde eğitim kaynakları, sınav bilgileri ve sektör haberleri ve etkinlikleri yer almaktadır.
Geliştirme Mühendisi Kitapları
Ürün Tasarımı: Tersine Mühendislik Teknikleri ve Yeni Ürün Geliştirme – Bu kapsamlı kaynak, yeni ürünler geliştirme süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen tasarım ve mühendis profesyoneller için gereklidir. Harika örnekler, çizimler ve referanslarla, Geliştirme Mühendisi için bir el kitabıdır.
Tasarım Profesyonelleri İçin Üretim Süreci – Bu metin, tasarım profesyonellerine ürünleri için en iyi üretim kararlarını vermek için ihtiyaç duydukları bilgileri vermek için üretim yöntemlerini ve malzemelerini ayrıntılı olarak ele almaktadır.
Ürün Tasarımı için Prototipleme ve Model Yapımı – Bu kitap bir prototip ve model oluşturma sürecini kapsamaktadır. Pratik tekniklerden en iyi uygulamalara kadar, başlangıç tasarımcılarına ve mühendislerine ürünlerinin modellerini oluşturma konusunda iyi bir giriş sağlar.
Endüstri Grupları
Ulusal Profesyonel Mühendisler Topluluğu – 1934 yılında New York’ta kurulan NSPE, lisanslı profesyonel mühendis üyelerinin mesleki kaygılarını gidermeye kendini adamıştır.
Amerikan Mekanik Mühendisleri Topluluğu – ASME 1880 yılında kuruldu ve şu anda 130.000’den fazla üyeye sahip. Üyeleri eğitim atölyelerinin, kariyer gelişim yardımlarının, araştırma ve literatürün ve ağ oluşturma fırsatlarının tadını çıkarıyor.
Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü – 1884 yılında gelişen elektrik endüstrisi için kurulan IEEE, dünya çapında bilim adamları, mühendisler, yazılım geliştiriciler ve bilgisayar bilimi çalışanlarından oluşan 430.000’den fazla üyesi olan bir organizasyon haline geldi. Geniş üye ağları, bu organizasyondan kariyer gelişimi, teknik bilgiler, araştırma ve endüstri haberlerinden hoşlanır.
Geliştirme Mühendisi ile Benzer Meslekler
Yüz binlerce uzman onaylı meslek veritabanımızdan benzer meslekleri keşfedin:
- Geliştirme mühendisi
- Ürün geliştirme Mühendisi
- Ürün Müdürü