Diş Hekimi Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Diş Hekimi Nedir?

Diş hekimi, diş hekimliği alanında faaliyet gösteren hekimdir. Bu ağzı, dişleri, diş etlerini ve ilgili alanları içerir. Bazı araştırmalar dişler ve diş etleri ile ilgili hastalıkların bazı sağlık sorunlarının göstergesi veya göstergesi olabileceğini göstermiştir. Ağız sağlığı, vücudun genel sağlığı için çok önemlidir ve bir diş hekimi, hastalarını düzenli temizlik ve kontroller yoluyla sağlıklı bir ağzı korumaya teşvik edecek ve yardımcı olacaktır.

Diş Hekimi Ne Yapar?

Diş hekimi ağız sağlığının korunmasında birçok önemli görevi yerine getirir. Kontroller, işin önemli bir parçasıdır ve hastalar için ağız bakımlarını sürdürmeleri için önemlidir. Genel diş hekimliği, genel kontrollere ek olarak normal bir dişhekimi muayenehanesinde yapılabilecek temel tedavileri içerir. Bu tür prosedürler, bir dişi doldurmayı, diş çekimi gibi küçük bir cerrahi prosedürü gerçekleştirmeyi ve dişleri temizlemeyi ve parlatmayı içerebilir. Bu iyi alışkanlıklar çürükleri ve diğer diş ve diş eti hastalıklarını önlemeye yardımcı olabileceğinden, bir diş hekimi hastaları fırçalayarak ve diş ipi kullanarak ve düzenli temizlik yaparak iyi diş bakımı uygulamaları konusunda teşvik edecektir.

Diş hekimliğinde, belirli bir alanda uzmanlık yaratan, ileri eğitim gerektiren özel uzmanlıklar vardır. Uzmanlık örnekleri şu maddeleri içermektedir:

Endodonti

– Çoğunlukla sinirler ve kan damarlarından oluşan dişin iç dokularının veya “pulpasının” tedavisinde uzmanlaşmış alan; bir endodontist, kanal tedavilerini ve iç dişi içeren diğer prosedürleri ve muayeneleri gerçekleştirir

Ortodonti

-dişlerin ve çenenin düzleştirilmesi ve hizalanması ile ilgilidir; bir ortodontist diş tellerini takacak ve yanlış hizalanmış dişleri içeren bozuklukları tedavi edecektir; Ayrıca, diğer sağlık sorunları ile ilgili olabilecek ağız bölgesinde ve çevresinde kemik içeren sorunları da ele alacaktır.

En Popüler:  Hidrolog Ne Yapar? Nasıl Olurum?

Periodonti

– diş etleri ve diğer dokular dahil olmak üzere dişin etrafındaki alanı ifade eder; bir periodontist dişeti hastalığı ve diğer diş eti rahatsızlıkları ile ilgilenecek

Prostodonti

– kozmetik diş hekimliği ve dişlerin görünümü ile ilgili alan; bir protez uzmanı, çıkarılan dişlerin yerine implantları yerleştirir ve ağızdaki diğer protezlerle ilgilenir

Pediatrik Diş Hekimi

– çocukların dişlerinin tedavisinde uzmanlaşmıştır; belirli alanlar (örn. diş eti hastalığı) söz konusuysa diğer uzmanlarla çalışabilir

Diş hekimi Nasıl Olunur?

Diş hekimlerinin farklı kişilikleri vardır. Araştırmacı bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların entelektüel, iç gözlemci ve meraklı oldukları anlamına gelir. Meraklı, metodik, rasyonel, analitik ve mantıklıdırlar. Bazıları da gerçekçidir yani; bağımsız, istikrarlı, ısrarcı, gerçek, pratik ve tasarrufludur.

Bu meslek sana göre mi? Diş hekiminin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.

Diş Hekiminin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?

İşyeri bir dişhekimliği ofisi veya dişhekimliği hastanesi olma eğilimindedir ve ortamlar genel klinik ortamlar olma eğilimindedir; temiz ve sterildir ve her gün aynı profesyonellerle birlikte çalışır. Değişiklik her gün hastalarda ve farklı insanlarla etkileşimde olacaktır. Tüm kasaba ve şehirler dişhekimi muayenehanelerine ihtiyaç duyduğundan, bir dişhekiminin işe gidip gelme mesafesi içinde bir işyeri bulması mümkün olmalıdır.

Diş hekimleri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu