Din Adamları Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?
Din adamları Nedir?
Kilisenin aktif bir üyesi olmak ve insanlara ruhsal iyilikleri konusunda yardım etmek ister misiniz? Ruhban sınıfının bir üyesi olmayı düşünebilirsiniz.
Ruhban sınıfının bir üyesi (bir din adamı veya din adamı), bir dini düzenin rütbeli bir üyesidir ve dini ibadet yapar, dini inançla ilişkili manevi işlevleri yerine getirir ve cemaatin ruhsal iyiliğine yardımcı olur.
Din adamları Ne Yapar?
Ruhban üyeleri, kilise üyelerine manevi, kişisel ve ahlaki rehberlik ve yardım sağlar ve zorluk ya da hastalıkla karşı karşıya olanları cesaretlendirir. Katolik, Protestan Hristiyan, Yahudi ve İslam dinlerinde ruhani lider olabilirler ve aynı zamanda rahipler, bakanlar, papazlar, hahamlar ve imamlar olarak da bilinirler.
Ruhban sınıfının bir üyesi atandığında, belirli bir cemaate atanır ve cemaatin ihtiyaçlarını gözetir; cemaatin üyeleriyle, sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak, kararlar vermek veya evlilikler veya aileler için ilişki danışmanlığı sunmak için toplantı.
Ruhban sınıfından ayrıca zorluk veya hastalık yaşayanları cesaretlendirmesi ve hapishanelerde, hastanelerde, yetimhanelerde veya huzurevlerinde görev yapmaları istenir. İhtiyaç sahiplerine ihtiyaç duyanlara tavsiye veya danışmanlık sağlayabilir veya yardım edebilirler.
Din adamlarının temel sorumluluklarından biri, bir kürsüden vaaz vererek, İncil çalışma sınıfları düzenleyerek veya öğretilerini başkalarına yaymaya yardımcı olacak programlar düzenleyerek kilisenin doktrinlerini öğretmektir. Ayrıca, yaşın gelişi, evlilik, doğum, sünnet, vaftiz, ayinler, itiraf, son ayinler ve cenazeler gibi belirli törenleri gerçekleştirmeleri istenir.
Bir din adamının görevleri:
– üyelere ve gruplara ruhsal ve duygusal ihtiyaçları konusunda tavsiyelerde bulunun
– cemaatle ilgili mali ve idari sorunları ele almak
– dini törenler yapın
– cemaat üyeliğini genişletmenin yollarını düşünün
– topluluk, yurttaşlık, eğitim ve eğlence etkinlikleri düzenlemek ve bunlara katılmak
– cemaat faaliyetlerini desteklemek için bağış toplama etkinlikleri düzenlemek ve bunlara katılmak
– cemaat için dini eğitim programları planlamak ve yönetmek
– dini kanunları ve öğretileri analiz etmek ve yorumlamak
– kriz durumlarına yanıt vermek
– bina yönetimini denetlemek, malzeme siparişi vermek, hizmet ve onarımlarla ilgilenmek
– personelin ve gönüllülerin çalışmalarını denetlemek
Ruhban Nasıl Olunur?
Din adamlarının farklı kişilikleri vardır. Sosyal bireyler olma eğilimindedirler. Bu da kibar, cömert, yardımsever, sabırlı, şefkatli, yardımsever, empatik, düşünceli ve arkadaş canlısı oldukları anlamına gelir. Sosyalleşmede, başkalarına yardım etmede ve öğretmede çok başarılılar. Bazıları aynı zamanda sanatsal yani; yaratıcı, sezgisel, hassas, açık ve ifade edici.
Bu meslek sana göre mi? Din adamlarının en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.
Ruhban sınıfının Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?
Gün genellikle kilise bürosunda vaazlar hazırlamak, İncil çalışmaları yapmak, evrak işlerine bakmak, üyelerle toplantı yapmak vb. ile geçirilir. Birçok din adamı üyesi, uzun saatler geçirerek son derece sıkı çalışır. Çok fazla yapılandırılmış denetim yoktur. Fakat din adamlarının çok sayıda tanınmamış ve resmi olmayan denetmenleri vardır; yani cemaatin üyeleri.
Bazı kiliselerin papaz evi (kilisenin sahip olduğu, din adamlarının oturacağı bir ev) vardır ve din adamları orada yaşamaktadır. Diğer kiliseler maaşın bir parçası olarak sadece bir konut yardımı öderler.
Ruhban üyesi şehir içindeyse, fakirlerle, evsizlerle ve özel sorunları olan insanlarla (zihinsel zorluklar, bağımlılık, göçmenler ve görünür azınlıklar) başa çıkmak için muazzam miktarda zaman gerekecektir.
Ortalama eğitim ve geliri yüksek mahallelerde çalışan din adamları, komitelerde çalışabilecek, proje başlatabilecek ve görevlerin devredilmesine alışmış birçok kişiye sahip olacak. Orada, din adamları daha çok bir ekip lideri ve koordinatördür.
Öte yandan, düşük gelirli ve eğitimli mahallelerin çok istekli cemaat üyeleri olabilir. Fakat örgütlenme ve liderlik gerektiren görevleri üstlenmek için din adamlarının yardımına ihtiyaç duyacaklar.
Kırsal alanlar genellikle tarımın mevsimsel döngülerini yansıtır. Kilise üyeleri tohum zamanı ve hasat sırasında kilisede pek bir şey için gelemeyebilirler. Bu yüzden tarlalara çıktıklarında, hastaları ziyaret etmek dışında din adamlarının yapması gereken daha az şey vardır.
Uzak şehirlerin büyük hastanelerinde ciddi tıbbi tedaviler olurdu ve din adamları bazen tek bir hastane ziyaretine gidip gelirken yolda bütün bir gün geçirirlerdi. Bu yüzden ülkedeki din adamları şehirdekilerden farklı bir meşguliyet modeline sahiptir.
Hastane din adamları ve askeri din adamlarının tam zamanlı işleri vardır ve cemaatlerde hizmet edenlerden çok farklı yaşamları vardır.
Din adamları ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.