Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Ne İş Yapar? Taban Puanları 2024
Deniz ve Liman Yönetimi Bölümü Nedir?
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği bir ön lisans programı olup, bölümün amacı liman ve marinalarda çeşitli sorumluluklar alabilecek deneyimli kişiler yetiştirmek ve bunları sektöre kazandırmaktır.
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği bölümünü seçmeyi düşünen öğrencilerin temel nitelikleri arasında denizcilik sektörüne yönelik disiplin, sorumluluk, ilgi ve merak yer almaktadır.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıl?
Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünde 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS’lik haklarını tamamlamaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünün Dersleri Neler?
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği bölümü öğrencileri, 4 dönemlik eğitim hayatları boyunca denizcilikle ilgili birçok dersle karşılaşacaklar.
Tercih listesinde Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü bulunan aday öğrenciler için;
- İş kanunu
- Mikro ekonomi
- Deniz ticaretine giriş
- İşletme matematiği
- Bölgesel coğrafya
- Yönetim ve organizasyon ilkeleri
- Makro ekonomi
- İşletme ve yönetim istatistikleri
- Taşıma yönetimi
- Deniz turizmi
Kursların çoğundan özellikle 2 yıl sorumlu olacaklar. Bu kursları başarıyla tamamlamaları durumunda “Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Ön Lisans” alacaklardır.
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği öğrencilerinin DGS sınavı ile geçebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri aşağıda listelenmiştir.
- Deniz İşletmeciliği/Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi
- Lojistik
- Lojistik Yönetimi
- Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği
- Güverte
- Uluslararası Lojistik Yönetimi
- Uluslararası Ticaret ve İşletme
- Uluslararası Ticaret
- Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık
- Uluslararası İşletme ve Ticaret
- Uluslararası ticaret ve lojistik
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
- İş idaresi
- İş
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne Yapar?
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Bölümü mezunu kişiler, kurumlarında gemi taşımacılığı için gerekli tüm düzenlemeleri yapmak, gerekli resmi belgeleri hazırlamak ve ticari mal teslimini almak başlıca görevleri arasındadır.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Mezunu İçin İş İmkanları Neler?
Denizcilik ve Liman İşletmeciliği mezunlarının çalışmayı tercih ettikleri başlıca yerler gemiler, limanlar, tersaneler, marina işletmeleri, deniz turizmi şirketleri ve deniz taşımacılığı şirketleridir.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Taban Puanları 2024
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü 2024 taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu puanlar 30.07.2024 tarihinde ve saat 08:16:42’de güncellenmiştir. Burada verilen puanlar ve sıralamalar bu sene yerleşen adaylara aittir. Bu bilgiler ÖSYM-YÖK tarafından yayınlanmış olan en güncel puanlar ve sıralamalardır.
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü Atama Durumu ve Puanları
Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü bölümünün ataması hakkında şuan bir bilgimiz yok. Aşağıdaki yorumlar kısmında iş ilanları ve atama durumu hakkındaki bilgilerini diğer okuyucularımızla paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.
Dipnot: Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü mezunlarının ne kadar kazandığını merak ediyorsanız güncel maaşlarını görmek için sitemizin arama kısmını kullanabilirsiniz.