Biyokimya Mühendisi Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Biyokimya Mühendisi Nedir?

Bir biyokimya mühendisi, çok sayıda şirket ve birey tarafından kullanılabilecek yeni kimyasal ürünlerin geliştirilmesinden sorumludur.

Hatta her gün temas ettiğimiz ürünlerin çoğu, biyokimya mühendisliği süreciyle geliştirilmiştir!

Bu ürünler toplumun her yönüne yayılır. Örneğin:
– kamu tüketimi için gıdaları işlemek ve geliştirmek için kullanılan tarım kimyasalları
– yağlar, plastikler, boyalar veya diğer reçineler gibi petrol esaslı ürünler
– kağıtlar veya tekstil ürünleri gibi lifli ürünler
– deterjanlar, sabunlar, parfümler ve kozmetikler gibi temizlik ürünleri

Biyokimya Mühendisi Ne Yapar?

Biyokimya mühendisliği, insanlara ve genel olarak topluma fayda sağlayabilecek organik ve laboratuvar yapımı malzemelerin bir kombinasyonundan türetilen ürünleri araştırmayı, geliştirmeyi, belgelemeyi ve üretmeyi içerir.

Biyokimya mühendisleri, büyümeyi veya durdurabilen veya öldürebilen inhibitörleri en iyi şekilde belirlemek için hücreler, proteinler, virüsler veya diğer biyolojik maddeler üzerinde çalışmalar yürütür. Hammaddelerin birbirleriyle ve belirli ortamlardaki etkileşimlerini gözlemlemek için deneyler geliştirir ve yürütürler. Ve bu malzemelerden genel halkın kullanımı için toplu olarak üretilebilecek yeni bileşikler oluşturmak için süreçler geliştirirler.

Biyokimya mühendisleri, süreç ve ürün geliştirmede başkalarıyla birlikte çalışır. Geliştirilen ürünler (güvenlik sayfaları, kılavuzlar, işletim prosedürleri ve talimatlar) hakkında bilgi hazırlamak için araştırma personeli ve üretim personeli ile birlikte çalışırlar. Ayrıca yeniliğe devam etmek için yeni teknolojiler ve ürünler geliştirmek için kimyager, biyolog ve mühendislerle birlikte çalışmaları gerekir.

Biyokimya mühendisleri, herhangi bir araştırma, deney ve işbirliğinin sonuçlarının uygun şekilde kaydedilip belgelendiğinden emin olurlar. Devam eden deneyler, çeşitli malzemelerle neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlemeye yardımcı olur ve geçmiş sonuçları incelemek, mühendislerin gelecekte denenecek yeni yöntemler belirlemesini sağlayabilir. İdeal olarak geçmiş deneylerin rapor verilerini barındıran veritabanlarını tutacaklardır.

En Popüler:  Çevre Danışmanı Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?

Mühendisler, birlikte çalışılan çeşitli bileşiklerin ve sonuçta ortaya çıkan etkilerin analizine izin veren veri havuzlarının korunmasına ek olarak gelecekteki olası modelleri özetlemek için önceki verileri kullanabilir.

Bileşen miktarı, farklı sıcaklık ve ortamlara maruz kalma ve bileşen ekleme sırası gibi belirli değişkenleri değiştirebilirler. Yeterli bileşik geliştirme olup olmadığını belirlemek için bilgisayarlardaki potansiyel sonuçları simüle edebilirler. Mühendis bir bilgisayar simülasyonunda yeterli ilerlemeyi görebilirse, teorilerin pratik uygulamada iyi durumda olup olmadığını görmek için aynı koşulları simüle ederek canlı bir deneyle devam edebilir.

Biyokimya mühendisi Nasıl Olunur?

Biyokimya mühendislerinin farklı kişilikleri vardır. Araştırmacı bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların entelektüel, iç gözlemci ve meraklı oldukları anlamına gelir. Meraklı, metodik, rasyonel, analitik ve mantıklıdırlar. Bazıları da gerçekçidir yani; bağımsız, istikrarlı, ısrarcı, gerçek, pratik ve tasarrufludur.

Bu meslek sana göre mi? Biyokimya mühendisinin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.

Biyokimya Mühendisinin çalışma şartları nasıldır?

İşe alındıktan sonra, yeni mezunlar genellikle deneyimli biyokimya mühendisleriyle çalışacak ve yeni işverenlerinden resmi seminer eğitimi alacaklardır. Yeni bir mühendis deneyim kazandıkça, yeni tasarımlar geliştirmek, karmaşık sorunları çözmek ve bir şirketin genel amaç ve hedefleriyle uyumlu kararlar almak için daha karmaşık projeler görevlendirilecektir.

Bu alandaki giriş seviyesi çalışan için en yaygın günlük çalışma ortamı, bir laboratuvar veya üretim tesisi katıdır. Genellikle mühendis, güvenli bir çalışma ortamı ve güvenli bir şekilde geliştirilmiş ürünler sağlamak için ekstra özen ve dikkat gerektiren tehlikeli kimyasallar veya malzemelerle çalışır. Bununla birlikte bazı üst düzey pozisyonlarda ofis daha çok beyaz yakalı bir ofis ortamına benzeyebilir.

Biyokimya Mühendisleri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu