Ambulans Görevlisi Nedir ve Kimdir? Nasıl Olunur?
Ambulans Görevlisi Nedir?
Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl 9-1-1’e 200 ila 300 milyon çağrı yapıldığını biliyor muydunuz?
9-1-1 operatörü veya kamu güvenliği telekomunikatörü olarak da adlandırılan ambulans memuru, bu acil ve acil olmayan aramaları yanıtlayan kişidir. Arayan kişiden bilgi alır ve uygun tip ve sayıda kontör gönderir.
Ambulans görevlileri, genellikle Kamu Güvenliği Yanıtlama Noktası (PSAP) olarak adlandırılan bir acil durum iletişim merkezinde çalışır.
Ambulans Görevlisi Ne Yapar?
Bir ambulans görevlisi genellikle şu maddeleri yapar:
– 9-1-1 telefon görüşmelerini cevaplar
– Arayan kişiden acil durumun türünü ve yerini belirler
– Ajans politikalarına ve prosedürlerine göre uygun acil durum müdahalesine karar verir
– Bilgileri uygun acil durum veya acil olmayan hizmet acentesine iletir
– Acil müdahale personeli gönderen koordinatlar
– Arayan kişiyi sakin tutmaya çalışır
– Acil durum personeli olay yerine gelmeden önce telefonla tavsiye verir
– Görev sırasında ambulansın durumunu izler ve takip eder
– Yanıtları diğer alan iletişim merkezleriyle senkronize eder
– Görüşmelerle ilgili ayrıntılı kayıtlar tutar
Bir ambulans memuru, birinin polisten, itfaiyecilerden, acil servislerden veya üçünün bir kombinasyonundan yardıma ihtiyacı olduğunda servis çağrılarını cevaplayacaktır. Hem acil hem de acil olmayan aramaları alırlar. Ambulans görevlileri, bir durumun ciddiyetini belirlemek için arayanlardan hayati bilgiler toplarken sakin kalmalıdır. Daha sonra uygun ilk müdahale kuruluşlarına çağrı hakkında bilgi verirler.
Bazı ambulans görevlileri yalnızca çağrıları yanıtlar. Diğerleri telsizleri yalnızca uygun personeli göndermek için kullanır. Birçok sevk görevlisi her iki görevi de gerçekleştirir. Ambulans görevlileri, aldıkları aramalarla ilgili ayrıntılı kayıtlar tutarlar. Arayanın adı ve konumu gibi önemli bilgileri kaydetmek için bir bilgisayar sistemi kullanabilirler. Acil durum müdahale ekiplerine yardım ederken suç veritabanlarını, haritaları ve hava durumu raporlarını da kullanabilirler.
Ambulans görevlileri, alarm sistemlerini izleyebilir, bir suç veya yangın meydana geldiğinde kolluk kuvvetlerini veya yangın personelini uyarabilir. Bazı durumlarda sevk görevlilerinin bilgi paylaşmak veya aramaları aktarmak için başka yargı alanlarındaki kişilerle birlikte çalışması gerekir.
Ambulans görevlileri genellikle müdahale ekipleri gelmeden önce ne yapılması gerektiği konusunda talimat vermelidir. Bazı görevliler telefonla tıbbi yardım vermek üzere eğitilmiştir. Örneğin acil tıbbi hizmetler olay yerine gelene kadar birinin ilk yardım yapmasına yardımcı olabilirler.
Ambulans memuru Nasıl Olunur?
Ambulans memurlarının farklı kişilikleri vardır. Geleneksel bireyler olma eğilimindedirler. Bu da onların vicdanlı ve muhafazakar oldukları anlamına gelir. Mantıklı, verimli, düzenli ve düzenlidirler. Bazıları da girişimci yani; maceracı, hırslı, iddialı, dışa dönük, enerjik, hevesli, kendinden emin ve iyimser.
Bu meslek sana göre mi? Ambulans görevlisinin en iyi kariyer seçeneklerinizden biri olup olmadığını öğrenmek için ücretsiz meslek ve Kariyer testimizi yapabilirsiniz.
Ambulans Görevlisinin Çalışma Yeri ve Şartları Nasıl?
Ambulans memurları, genellikle Kamu Güvenliği Yanıtlama Noktası (PSAP) olarak adlandırılan bir iletişim merkezinde çalışır. Sevk memurlarının çoğu yerel yönetimler için çalışır. Fakat bazıları daha büyük yetki alanları veya özel şirketler için çalışır. Bunlar büyük ölçüde kolluk kuvvetleri ve itfaiye teşkilatları tarafından istihdam edilmektedir. Sevk görevlilerinin çoğu 8 ila 12 saatlik vardiyalarda çalışır. Acil durum çağrıları her an gelebileceğinden, sevk görevlileri genellikle hafta sonları, tatiller ve fazla mesai yapmak zorundadır.
Bir ambulans memuru olarak çalışmak stresli olabilir. Uzun saatler çalışmak, çok sayıda telefon görüşmesi yapmak ve rahatsız edici durumlarla uğraşmak zorunda kalabilirler. Bazı çağrılar can sıkıcı olabilir ve acil durumlara hızlı bir şekilde yanıt verme baskısı zor olabilir.
Ambulans Görevlileri ile benzer meslekler aşağıda listelenmiştir. Ayrıca merak ettiklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlere sorabilirsiniz.